Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev se nada

'Valjda Iran sluša glas međunarodne zajednice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izrazio je u nadu da Iran 'sluša glas međunarodne zajednice' pošto je UN pripremio nove sankcije protiv te zemlje zbog njezina nuklearnog programa.

'Situacija je sljedeća: postoji dogovor o sankcijama', rekao je Medvedev novinarima nakon dvodnevnog sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Mesebergu, sjeverno od Berlina. 'Nadamo se da iranski čelnici slušaju glas međunarodne zajednice', dodao je. 'Tolika neodgovornost ne može se nastaviti.' 'Treba slušati što govori' međunarodna zajednica, istaknuo je. 'To je jedini način da se riješe najsloženije zadaće'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a postiglo je dogovor o novom paketu sankcija protiv Irana. Kina i Rusija bile su suzdržane, no Rusija je u petak poručila da prijedlog rezolucije ne predviđa sankcije koje bi 'paralizirale' Iran. 'Sadašnji prijedlog usredotočen je na ciljeve neširenja nuklearnog oružja i maksimalno uzima u obzir gospodarske interese Rusije i Kine", rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

>> Medvedev: Lula je zadnja šansa za Iran

Njemačka i Rusija predložile su također na sastanku u Mesebergu formiranje novog sigurnosnog odbora koji bi definirao pravila za zajedničke civilne i vojne misije Rusije i Europske unije u upravljanju krizama. Prvo pitanje koje bi se tako moglo riješiti je Transdnjestrovlje kojim se Rusija, Ukrajina, Moldavija i EU bave već gotovo dva desetljeća. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene