Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Val modernizacije zahvatio je Sjevernu Koreju. Od jučer su u glavnom gradu, koji se dotjeruje u posljednje vrijeme, dostupne usluge za koje mnogi sigurno nisu ni pomislili da bi se ikada mogle naći u Sjevernoj Koreji.


Čini se kako je Sjeverna Koreja ipak počela prihvaćati neke zapadnjačke ideje pa su tako jučer u Pyongyagu otvoreni novi moderni zdravstveni centar, klizalište, arena za skateboard i staza za rolanje.

Vezani članci Kim Jong-un Sjeverna Koreja ima problema s kontrolom ulaska koronavirusa, Kim Jong Un naredio poduzimanje mjera Kim Jong Un i Kim Yo Jong Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ"

'Medicinski centar Ryugyong, klizalište i skate-park na obali rijeci Tadeong, plod su ljubavi prema narodu i simbol socijalizma od strane našeg vođe, druga Kim Jong-Una koji realizira svoje ideale i ideale generala Kim Jong-Ila', rekao je sjevernokorejski premijer Choe Yong-Rim na otvorenju ovog kompleksa.

>> Ovo će biti najviši hotel na svijetu, gradi se 20 godina!

Vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong-un nije sudjelovao na ceremoniji otvorenja, ali je kompleks posjetio još prošli tjedan. Medicinski centar veličine je 18.379 kvadratnih metara kapaciteta 7.200 osoba. Opremljen je modernom opremom, a u njemu se nalazi i manji wellness centar s teretanom te kozmetičkim i frizerskim salonom. Klizalište i staza za rolanje za građane će biti otvoreni cijele godine.

S druge strane, gospodarstvo te zemlje i dalje je u teškoj krizi. Statistike pokazuju kako su prinosi od poljoprivrede pali za 40 posto u odnosu na prošlu godinu. Osnovni razlog tome su tajfuni i jake kiše koji su ih pogodili posljednjih mjeseci, zbog čega Sjeverna Koreja traži međunarodnu pomoć.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook