Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzvratili istom mjerom

Irak na 90 dana zabranio ulazak - Amerikancima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je iračkim državljanima odlukom Donalda Trumpa na 90 dana zabranjen ulazak u SAD, Irak je uzvratio istom mjerom - zabranili su ulazak Amerikancima na 90 dana.

Američki predsjednik Donald Trump u petak je uveo četveromjesečnu zabranu prihvata izbjeglica u Sjedinjenim Državama i privremeno zabranio ulazak u zemlju državljanima Sirije, Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena uz obrazloženje da će ta mjera pomoći u zaštiti Amerikanaca od terorističkih napada.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Slika nije dostupna "Kriv" jer je iz neželjene zemlje STRAVA U ZRAČNOJ LUCI Satima držali 5-godišnjaka, očajnoj majci zabranjen bilo kakav kontakt

Irak je od SAD-a zatražio da preispita zabranu ulaska Iračana u zemlju, nazvavši tu odluku "pogrešnom". Podsjetili su i na njihovu neprekinutu suradnju u ratu protiv Islamske države.

Irački parlament je pak, od svoje vlade zatražio da "uzvrati" na uredbu američkog predsjednika. Usvojili su kontramjere kojima je tako sada i Amerikancima na 90 dana zabranjen ulazak u Irak.

Irački zastupnici Kamil al-Ghrairi i Mohammed Saadoun kazali su da je odluka donesena većinom glasova te da je za Vladu - obvezujuća.

Za sada nije jasno na koga će se ta zabrana ulaska odnositi - američke političare, vojnike, humanitarce, nevladino osoblje, naftne kompanije i druge Amerikance koji posluju u Iraku. Također nije jasno ni kako će se odraziti na zajedničku borbu protiv Islamske države u Mosulu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene