Životinja umire u teškim mukama tijekom tradicionalnog festivala.


Aktivisti za prava životinja ponovno su na nogama - ovaj put zbog tradicionalnog nepalskog festivala Deopokhari kojeg mnogi karakteriziraju kao brutalnog i nepotrebno okrutnog prema životinjama.

Vezani članci Škorpion Snimio ljubimca škorpiona kako mijenja kožu, edukativna snimka nekima će se uvući u noćne more Slika nije dostupna VIDEO: U Nepalu žrtvovali 200.000 životinja

Festival koji se već 900 godina održava u nepalskom selu Khokana bazira se na tradicionalnom plesu, glazbi i hrani, ali i žrtvovanju koza koje se bacaju u jezero nedaleko hrama u centru sela.

Mlada ženka, starosti pet ili šest mjeseci baca se u jezero nakon čega devet mladića skače u jezero za njom te je golim rukama i zubima rastrgaju. Mladić koji je uspije ubiti potom vodi godišnju vjersku procesiju.

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI Godinama kolju desetke tisuća pasa i mačaka pod izlikom 'slavlja'

Nepalska organizacija za prava životinja već godinama protestira protiv ovog festivala te je uspjela dobiti i podršku PETA-e.

'Festival u Khokani demonstrira jedino nemar prema svijetu, nepoštovanje života i jedinstveno divljaštvo i okrutnost', kaže direktorica PETA-e za Veliku Britaniju Mimi Bekhechi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook