Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Brutalnost i divljaštvo'

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI Nedužnu životinju bace u jezero, a onda je trgaju rukama i zubima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Životinja umire u teškim mukama tijekom tradicionalnog festivala.

Aktivisti za prava životinja ponovno su na nogama - ovaj put zbog tradicionalnog nepalskog festivala Deopokhari kojeg mnogi karakteriziraju kao brutalnog i nepotrebno okrutnog prema životinjama.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog"

Festival koji se već 900 godina održava u nepalskom selu Khokana bazira se na tradicionalnom plesu, glazbi i hrani, ali i žrtvovanju koza koje se bacaju u jezero nedaleko hrama u centru sela.

Mlada ženka, starosti pet ili šest mjeseci baca se u jezero nakon čega devet mladića skače u jezero za njom te je golim rukama i zubima rastrgaju. Mladić koji je uspije ubiti potom vodi godišnju vjersku procesiju.

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI Godinama kolju desetke tisuća pasa i mačaka pod izlikom 'slavlja'

Nepalska organizacija za prava životinja već godinama protestira protiv ovog festivala te je uspjela dobiti i podršku PETA-e.

'Festival u Khokani demonstrira jedino nemar prema svijetu, nepoštovanje života i jedinstveno divljaštvo i okrutnost', kaže direktorica PETA-e za Veliku Britaniju Mimi Bekhechi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene