Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa

FOTO Zbog jedne divne crne ženke: 50 dupina nasukalo se na plaži, prizori su uznemirujući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na plaži u Škotskoj nasukalo se 55 bjelogrlih dupina. Nažalost, gotovo su svi uginuli ili su eutanizirani da im se skrate muke jer im spasitelji nisu mogli pomoći. Čekaju se nalazi obdukcije, ali stručnjaci vjeruju da znaju razlog nasukavanju.

Grupa od više od 50 bjelogrlih dupina uginula je nakon masovnog nasukavanja na škotskoj plaži. Pomorski spasioci pozvani su na mjesto događaja na otoku Lewis, nakon dojave da su deseci sisavaca u nevolji.

Prvotna izvješća sugerirala su da je na plaži grupa od oko 55 životinja koju su činili odrasli i mladunci, no ubrzo je otkriveno da ih je samo 15 još uvijek živo.

British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) pokušao je izvući dva dupina koja su pokazivala znakove života i bili aktivniji u dubljem dijelu vode i jedan je uspio pobjeći. Međutim, drugi se naknadno ponovno nasukao i umro, a još su tri doživjela istu sudbinu. Oko 15:30 odlučeno je da se preostali dupini trebaju eutanazirati kako bi im se smanjile muke.

Pročitajte i ovo Petar Nikitin prosvjed protiv Putina Drama na aerodromu, ruskom aktivistu zabranjen ulazak u Srbiju: "Pa tu živim godinama, tu su mi djeca!"

Uzrok nasukavanja nije poznat, ali se smatra da je jato možda slijedilo jednu od ženki. "Čini se da je jedan od mrtvih dupina imao vaginalni prolaps – pa se trenutačno sumnja da se cijela skupina nasukala zbog jedne ženke koja se okotila.

Bjelogrli dupini poznati su po svojoj jakoj socijalnoj povezanosti, pa često kada jedan dupin upadne u poteškoće i nasuče se, ostali ga prate", prenio je izjavu BDMLR-a Independent.

Nad dupinima će biti obavljena obdukcija da bi se utvrdili točni uzroci smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene