Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Utah: Šesti i posljednji pokušaj spašavanja rudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji šestorice rudara zatočenih u rudniku u američkoj saveznoj državi Utah nadaju se da će šesti i posljednji pokušaj spašavanja uroditi čudom kojem se nadaju duže od dva tjedna.

Dosad izbušene rupe u rudniku Crandall Canyon nisu otkrile nikakve tragove života. Danas će se izbušiti još jedna rupa u području gdje su rudari posljednji put radili.

Pročitajte i ovo Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo Slika nije dostupna Teška akcija spašavanja Urušio se rudnik zlata, najmanje 60 poginulih, deseci zatrpanih

"Ovo će biti posljednja rupa", rekao je suvlasnik rudnika Bob Murray na konferenciji za novinare.

No, Jackie Taylor, čija je kćerka djevojka jednog od rudara nestalih 6. kolovoza, kaže kako rodbina i prijatelji očekuju da se učini više.

"On ne shvaća da je nada jedino što nam je ostalo. Članovi naše obitelji možda nisu živi, no želimo njihova tijela", rekla je Taylor.

Bušeći u srijedu petu rupu u oknu, spasioci su pronašli samo uski prazni prostor na dubini od 700 metara.

Pokušaj da se prokopa tunel do rudara propao je nedavno kada su u urušavanju poginula dva i ozlijeđena šestorica rudara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene