Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo promijenila

Predsjednica Europske komisije razbjesnila Poljake objavom o Auschwitzu

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen Foto: Afp
Poljska je žestoko kritizirala predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen zbog njezine pogreške u kojoj je zloglasni logor smrti Auschwitz bez ikakvog konteksta smjestila u njihovu zemlju.

Pogreška predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen žestoko je kritizirana od strane Poljske.

Naime, Von der Leyen je u svojoj objavi na društvenoj mreži X napisala kako je logor smrti Auschwitz bio poljski, prenio je njemački die Spiegel.

Ursula von der Leyen Izbrisana objava Ursule von der Leyen Foto: Platforma X

Nakon kritika objava je ispravljena te je dodatno kako je jedan od najsmrtonosnijih logora Drugog svjetskog rata bio nacionalsocijalistički logor Trećeg Reicha.

Pročitajte i ovo Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili"

Pročitajte i ovo Roditelji Madeleine McCann ključni svjedok Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega

"Logor Auschwitz bio je njemački nacistički koncentracijski logor osnovan na područjima koja je Njemačka okupirala 1939. To je jedina istina", pozdravio je promjenu Szymon Holownia, predsjednik poljskog parlamenta.

U objavi, koja je nakon kritika ispravljena, predsjednica Europske komisije i ostali članovi odaju počast žrtvama Holokausta, ispisujući i izgovarajući imena svih onih koji su izgubili svoje živote u logoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene