Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat narko kartela

Upucali vlasnika bara, pa pucali po gostima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset pet osoba je ubijeno od nedjelje u obračunu narkokartela na sjeveru Meksika, od kojih osmero u jednom baru u Ciudad Juarezu, objavile su u ponedjeljak pravosudne vlasti u tome gradu.

Skupina od najmanje šestorice napadača upala je u bar rano ujutro i ustrijelila vlasnika i njegovu suprugu, a zatim su počeli pucati po gostima. Ubojice su pobjegli ostavivši iza sebe osmero mrtvih i četvero ranjenih, od kojih je jedan u teškom stanju, izvijestilo je državno tužiteljstvo. Skupina naoružanih napadača u crnim odorama ubila je šest osoba u nedjelju poslijepodne u kući nadomak Ciudad Juarezu, najopasnijem gradu u Meksiku, na američkoj granici, nasuprot El Pasu u Teksasu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštita tamošnjih kartela? Darko Šarić iz Afrike prebjegao u Latinsku Ameriku? Slika nije dostupna U znak obnove suradnje VIDEO: Pogledajte izručenje nekad moćnog narkobosa Felixa

>> VIDEO: Vojnici raspoređeni po državi pogođenoj narko-ratom

Poginulo više od 10.000 ljudi

Većina drugih žrtava ustrijeljena je u različitim četvrtima Ciudad Juareza, grada s 1,3 milijuna stanovnika, gdje se vodi najžešći rat između kartela za nadzor trgovine i izvoza droge u Sjedinjene Države koje su najveći svjetski potrošač kokaina. U tom je ratu od 1. siječnja 2008. u Meksiku poginulo više od 10.000 ljudi, unatoč raspoređivanju više od 36.000 vojnika i policajaca za borbu s krijumčarima droge diljem zemlje. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene