Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turskom trajektu "Und Adriyatik", koji se 6. veljače zapalio pred hrvatskom obalom, u utorak je navečer odobren ulazak u tršćansku luku, priopćila je Lučka kapetanija u Trstu.


Dopuštenje je dobiveno nakon što je brodarska tvrtka Samer, talijanski agent turskog vlasnika broda tvrtke "Und RO-RO Istanbul", dala odgovarajuća jamstva, izvijestila je talijanska agencija ANSA.

Vezani članci Požar u riječkoj luci - 3 U riječkoj teretnoj luci gori metalni otpad, nad gradom se nadvio oblak dima Glava želva u Rijeci Imate li što za cariniti? Mlada glavata želva doplivala na kontejnerski terminal riječke luke

Trajekt, koji se trenutno nalazi u hrvatskim teritorijalnim vodama, u tršćanskoj luci trebao bi se usidiriti u srijedu ujutro. U međuvremenu je, kako doznaje ANSA, sa slovenskim vlastima riješen i problem prolaska broda slovenskim vodama.

Turski teretni brod "Und Adriyatik", dužine 193 metra, koji je plovio iz Istanbula u Trst prevozeći oko 200 kamiona i 11 tona opasnog tereta, zapalio se u srijedu, 6. veljače, u 5,04 sati 13 nautičkih milja zapadno od Brijuna, na granici hrvatskog teritorijalnog mora i Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa. Požar na brodu ugašen je četvrti dan, odnosno u subotu, 9. veljače.

Tegljenje turskog broda započelo je u nedjelju nakon što je to
odobrila pulska Lučka kapetanija uz ispunjavanje sigurnosnih uvjeta koje je zatražilo norveško klasifikacijsko društvo "Det Norske Veritas". 

Brod tegle dva talijanska tegljača "Spica" i "Angelina C", a
prate ih i dva tegljača riječkoga Jadranskoga pomorskog servisa - "David prvi" i "Beli Kamik" te brodica pulske Lučke kapetanije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju