Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umro jer je za okladu popio pola litre votke u 20 min

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski je student preminuo nakon što je popio pola litre votke u samo 20 minuta pokušavajući zaraditi 40 funti. Njegova majka napala je 'alkoholičarsku kulturu' koja, kako kaže, baca sjenu na uobičajeni studentski život.

19-godišnji Jason Venezia popio je za okladu pola litre votke u samo 20 minuta. 

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije" Slika nije dostupna Kupila jeftinu votku u prodavaonicu Gotovo oslijepila od sumnjive votke

Studentu prve godine psihologije u Velikoj Britaniji, prijatelji su obećali 40 funti, ako pokaže kako može popiti ostatak votke u boci, i to tako da pije po jednu čašicu svakih 45 sekundi. 

Počeli su piti još u sobi u domu, a nakon što su popili četvrtinu boce, otišli su u bar i nastavili piti. Zatim su se vratili kući i pili i dalje. 

Nakon što je popio čak 15 votki, Jason više nije mogao ni stajati ni pričati, pa su ga zabrinuti prijatelji stavili u krevet. Provjeravali su ga svakih 15 minuta, tijekom dva sata, jer su strahovali kako bi se mogao ugušiti u svojoj bljuvotini.

Mladić je, unatoč njihovoj brizi, slijedećeg jutra pronađen mrtav. 

Uzrok smrti bilo je trovanje alkoholom. Obdukcija je pokazala da je u krvi imao čak šest puta više alkohola od dopuštene količine. Njegova je smrt proglašena nesretnim slučajem.

Roditelji Joan i Ennio Venezia traže da se zakonska granica za konzumiranje alkohola, podigne sa 18 na 21. godinu. Uvjereni kako njihov sin ne bio pio da mu zakonom to nije bilo dozvoljeno.

Roditelji smatraju kako se ovo moglo dogoditi bilo kome.

'Pijančevanje na tulumima je ozbiljan problem, ne samo među studentima, već među svim mladim ljudima. Ne krivim nikoga, takvi su jednostavno mladi ljudi', rekao je otac preminulog mladića Ennio Venezia.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene