Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Meksiku

Umjesto papinske kape Benedikt XVI. na glavu stavio - sombrero!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozdravio je stotine tisuća Meksikanaca koji su se u nedjelju okupili u gradu Silaou oko spomenika Krista Kralja kako bi prisustvovali misi na otvorenom.

Papa je u Silao doletio helikopterom, a gomilu okupljenu oko 22 metra visokog brončanog spomenika u Bicentennial Parku pozdravio je iz svog papamobila.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović MOLITVE UZ PAPU Ivana Petrović iz Rima o papi emeritusu Benediktu XVI.: "Posebno je bio nadahnut životom kardinala Alojzija Stepinca" Slika nije dostupna 2011. godine VELIKA FOTOGALERIJA Prisjetite se posjeta Benedikta XVI. Hrvatskoj: Družio se s mladima, na hipodromu okupio gotovo pola milijuna ljudi

Za vrijeme vožnje poklonili su mu meksički simbol - sombrero, koji je papa potom stavio na glavu. Papi su ga darovali poznati izrađivači tih nacionalnih simbola - obitelj Salazar i Yepez. Glava obitelji, Maria de la Luz Yepez Torres, već je izradila sombrero za papu Pavla VI. i blaženog Ivana Pavla II. Ove godine obitelj je isti napravila i za papu Benedikta XVI. Sombrero je prošiven s 13 kilometara zlatnih niti, a na sebi ima i dizajniranu ružu, koju je Yepez izabrao da predstavlja meksičku odanost Gospi od Guadalupe. Na šeširu je izvezen i kip Krista Kralja iz Silaoa te logo nadbiskupije Leon, vatikanski grb i krunica. Slika Gospe Guadalupe je ušivena ispod. 

Procjenjuje se kako je na misu na otvorenom došlo oko 350.000 ljudi. Papa sutra putuje na Kubu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene