Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Postat ćemo milijunašice'

Ukrajinske prostitutke zaražene HIV-om čekaju navijače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Euru 2012. svoj su rad najavile i ukrajinske prostitutke, mahom zaražene HIV-om, britanski mediji upozoravaju navijače.

Gotovo jedna od pet seksualnih radnica u Ukrajini je zaražena HIV-om, a planiraju raditi i za vrijeme nogometnog prvenstva. Svoje zdravstvene probleme, piše The Sun, namjeravaju prešutjeti.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Slika nije dostupna 'Ukinite zabrane' UN traži legalizaciju prostitucije

Britanski je list kontaktirao nekoliko djevojki kroz grupu za podršku zaraženih HIV-om u Donetsku i sve su imale službene liječničke potvrde da su zaražene.

'Postat ću milijunašica zbog engleskih nogometnih obožavatelja', kroz smijeh je rekla zaražena 24-godišnja Kate koja nikada nije prestala pružati seksualne usluge. 'Neću povećavati svoju cijenu od 100 dolara (oko 550 kuna), ali s darežljivim klijentima mogla bih zaraditi i više od tisuću dolara dnevno', kaže Kate. Ona je novinare uvjeravala da ne postoji rizik od prenošenja infekcije jer njezini klijenti koriste kondome.

>> Od siječnja počinje testiranje cjepiva protiv HIV-a na ljudima

'Naravno da klijentima ne govorim da sam zaražena, to bi sve pokvarilo. Sretna sam jer ne izgledam bolesno. Još uvijek sam lijepa i lijekovi koje pijem da poboljšam imunitetni sustav dobro rade. Mnoge su djevojke u Ukrajini poput mene', kaže Kate.

Ukrajina ima najveći postotak zaraženih HIV-om i AIDS-om. Više od pet posto stanovnika te zemlje je zaraženo, od toga oko 17 posto prostitutki. Međutim, Kate kaže da je statistika za prostitutke tek gruba, te da ih je zaraženo mnogo više. Uvjerava da čine sve kako bi zaštitile svoje klijente, da se i oni ne zaraze. Kate tvrdi da je HIV dobila od svog dečka.

Također zaražena HIV-om, 21-godišnja Anya, koja bi trebala roditi u svibnju, već u lipnju se namjerava vratiti na posao. 'Ne vidim zašto bi trebala prestati primati klijente. To je dobra prilika da zaradim novac', kaže Anya.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene