Ukrajinska sigurnosna služba presrela je razgovor dvojice ruskih pukovnika. U razgovoru su izrazili gnjev Putinovom politikom i velikim gubicima ruske vojske u ratu u Ukrajini.

Galerija Maksim Vlasov i Vitalij Kovtun Vladimir Putin na Dan pobjede u Moskvi Vladimir Putin +1 Vladimir Putin

Ukrajinska sigurnosna služba snimila je razgovor ruskih pukovnika i objavila ga na ukrajinskom Radiju Slobodi. Njihov dijalog otkriva ogromno nezadovoljstvo ratom u Ukrajini i gibicima ruske vojske. 

Imena prisluškivanih ruskih pukovnika su Maksim Vlasov (42) i Vitalij Kovtun (47). Gnjevni zbog golemih ruskih gubitaka u Ukrajini koji nigdje nisu službeno priznati, u razgovoru su za sve okrivili ruskog predsjednika Vladimira Putina, javlja Slobodna Dalmacija.

No, nije se samo on našao na njihovoj meti. 

Putina su okrivili što nije bombardirao ukrajinski parlament, vladu i druge ključne lokacije, dok su ruskoga ministra obrane Sergeja Šojgua opisali kao potpuno nesposobnog za vojne poslove, tvrdeći da čak nije ni služio vojsku.

Vitalij Kovtun bio je bijesan zbog toga što Putin nije naredio raketno uništavanje ključnih područja u Kijevu povezanih s vladom Volodimira Zelenskog.

Pukovnik Vlasov se, pak, kolegi i prijatelju pojadao zbog katastrofalne stručnosti Sergeja Šojgua. Nazvao ga je laikom i šoumenom.

Nesposoban je, tvrdi, osigurati zemlji dovoljan broj vojnika na ugovoru i još se čudi zašto ih nema.

Sjeverodoneck, Ukrajina Rusija poslala upozorenje Europi, stotine ljudi u atomskim skloništima nakon raketnih napada

"Naravno da ih nema, plaćali su ih samo 30 tisuća rubalja mjesečno (oko 330 eura) na početku rata", jada se pukovnik Kovtun, žaleći se da ih više nemaju odakle regrutirati.

Atomska bomba, Hiroshima Nova ruska prijetnja SAD-u: "Neće ostati ništa nakon udara nuklearnom bombom Sarmat, a oblaci u obliku gljive bit će vidljivi iz Meksika"

Za Šojgua oba pukovnika tvrde kako je limitiran jer je oko sebe okupio mahom službenike ruskog ministarstva za hitne slučajeve, kojemu je nekada bio na čelu. "On uopće nije služio vojsku", kaže Vlasov.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju