Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema primirja

Ukrajina: Pobunjenici postavili zasjedu ukrajinskom konvoju, najmanje 14 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proruski separatisti su iz zasjede napali konvoj ukrajinske vojske i ubili najmanje 14 vojnika u blizini mjesta pada aviona na letu MH17.

Vojni dužnosnici su potvrdili 14 smrti, ali ukrajinski mediji navode da je u okršaju u ranim jutarnjim satima stradalo i do 20 osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište" Vladimir Putin Procurio dokument Otkriveni Putinovi uvjeti za mir s Ukrajinom: "Želi je pretvoriti u kastriranu državu"

Proruski separatisti su navodno uništili i više od 30 vozila u konvoju, a na internetu su se pojavile i snimke, na kojima se vide scene kaosa na cesti. Autentičnost snimki nije potvrđena, a pobunjenici se nisu oglasili oko toga, prenosi BBC.

TAJNI PAKT Evo što Merkel nudi Putinu u zamjenu za siguran plin

"Znamo da je ukupno poginulo 14 osoba, ali četiri tijela još nisu identificirana, pa ne znamo da li se radi o ukrajinskim vojnicima ili teroristima. Zato govorimo o 10 poginulih vojnika", rekao je glasnogovornik ukrajinske vojske Oleksij Dmitraškivski.

Do sukoba je došlo u blizini grada Šahtarska, koji je se nalazi 25 kilometara od mjesta avionske nesreće, prenosi AFP. Vojni dužnosnici su rekli da se jedna padobranska jedinica našla na udaru granata i tenkovske paljbe u blizini Šahtjorska.

Ukrajinske snage su intenzivirale ofenzivu na proruske snage poslije rušenja aviona 17. srpnja, kad je poginulo svih 298 putnika i članova posade. Proruske snage su sada potisnute u dva glavna uporišta - gradove Donjeck i Lugansk.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene