Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni u švercu

FOTO U Brodu umjesto ŠEĆERA prevozili projektile i MiG-ove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među teretom broda koji je plovio Panamskim kanalom nalazilo se oružje iz Sovjetske ere koje su iz Kube prevozili u Sjevernu Koreju na restauraciju.

Panama je ovog tjedna zaplijenila brod koji je plovio iz Kube pod zastavom Sjeverne Koreje zbog neprijavljenog naoružanja. Brod je zaustavljen zbog indicija da prevozi drogu u Sjevernu Koreju, no u kontejnerima sa šećerom pronađeno je oružje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila

'Iskrcat ćemo sav teret s broda kako bismo vidjeli što se točno u njemu nalazi. Ne možete neprijavljeno prevoziti oružje kroz Panamski kanal!', izjavio je tamošnjim medijima predsjednik Paname, Ricardo Martinelli u utorak, a tijekom srijede već je objavljeno što se točno skrivalo među šećerom.

>> Panama zaplijenila sjevernokorejski brod s oružjem, kapetan se pokušao ubiti!

Naime, među teretom broda koji je plovio Panamskim kanalom nalazilo se oružje iz Sovjetske ere koje su iz Kube prevozili u Sjevernu Koreju na restauraciju.

Riječ je o 240 tona oružja, dva komada protuzrakoplovnih raketnih kompleksa, devet projektila u dijelovima, dva MiG-21 borbena aviona te motore za MiG 15, piše BBC.

Prema službenoj izjavi Kubanaca, riječ je o oružju iz  sredine 20. stoljeća koje je poslano na popravak i trebalo je biti vraćeno na Kubu.

'Kuba se odlučila na ovaj korak zbog potrebe da održi svoj obrambeni kapacitet i nacionalni suverenitet', stoji u službenom priopćenju.

Podsjetimo, panamska policija zaustavila je brod zbog sumnje da prevozi kokain, a na njemu su pronašli oružje. Kapetan broda odmah se pokušao ubiti, a 35 članova posade je uhićeno.

Panamski predsjednik Ricardo Martinelli na svom Twitter profilu objavio je fotografiju s oružjem te napisao: 'Materijal koji se nalazi u teretnim kontejnerima među šećerom'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene