Više od deset muslimanskih svećenika iz Velike Britanije je uhvaćeno zbog pristanka na sklapanje braka između 14-godišnje djevojčice i 20-godišnjeg mladića.


Četiri imama iz Velike Britanije su pod istragom jer su ponudili ilegalnu ceremoniju i pristali vjenčati 14-godišnju djevojčicu. Naime, reporteri na tajnom zadatku su se predstavljali kao majka i brat 14- godišnje djevojčice i posjetili 56 džamija diljem zemlje te pitali svećenike da održe obred vjenčanja, piše Daily Mail.

Pokazalo se da su imami iz čak 18 džamija pristali obraditi obred iako im je prethodno rečeno da je djevojčica prisiljena udati se za muškarca. Naime, prema islamskim zakonima, djevojke mogu stupiti u brak čim uđe u pubertet.

>>
FOTO Bivši vojnik promijenio spol, prešao na islam i stupio u brak s...

'Djevojka se, prema šerijatu, može legalno udati jer ima 14 godina. S jedne strane imamo engleske zakone po kojima se ne možete vjenčati s dvije osobe, no po Božjoj milosti, mi se možemo vjenčati čak četiri puta', kazao je Mohammed Shahid Akhtar iz jedne džamije u Birminghamu.

No, u cijeloj je priči bitan britanski zakon koji ne dozvoljava brakove s maloljetnicima, tako da imamima zbog nepoštivanja zakona prijeti kazna do dvije godine zatvora.

Vezani članci Građani biraju Dnevnik Nove TV - 6 Hvala vam! Više od pola milijuna građana svake večeri bira baš Dnevnik Nove TV: "Kao da su naši domaći ljudi" Policija, ilustracija Bizaran slučaj s istoka zemlje: Muškarca vozilom udario svećenik, a potom ga onesviještenog opljačkao - djelatnik Hitne?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook