Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski veleposlanik

'Uhićenje Ganića je isključivo pravno pitanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije Chris Bryant ocijenio je da uhićenje ratnog člana BiH Predsjedništva Ejupa Ganića u Londonu nema veze s politikom britanske Vlade nego je isključivo pravno pitanje, objavilo je veleposlanstvo Velike Britanije u Sarajevu.

'Ne mogu dovoljno naglasiti činjenicu da uhićenje Ganića ni u kom slučaju ne predstavlja diplomatski ili politički stav britanske vlade niti bilo koji stav britanske vlade o događajima u prošlosti na zapadnom Balkanu', izjavio je ministar Bryant čiju izjavu prenose iz veleposlanstva u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Imenovanje veleposlanika Grlić Radman žestoko napao Milanovića: "On vjerojatno želi uhljebiti neke ljude i poslati ih u diplomaciju" Gaël Veyssière Stižu prije no što se predviđalo Francuski veleposlanik ekskluzivno za Dnevnik Nove TV otkriva kada stižu borbeni lovci Rafalei

>> Ganić uložio žalbu kako bi se branio sa slobode

Bryant naglašava da pravosudni organi te zemlje potpuno neovisno od Vlade provode svoje neovisne pravne aktivnosti u skladu sa zakonom. On je odbacio prigovore koje su uputili bošnjački predstavnici u vlasti u BiH oko uhićenja i zadržavanja u pritvoru Ganića te njegove komunikacije s odvjetnicima i obitelji. 'Ozbiljno pristupamo ovim navodima i u tome blisko surađujemo s bosanskim vlastima', dodaje ministar za Europu pri MVP-u Velike Britanije.

Ratnog člana BiH Predsjedništva u ponedjeljak su u Londonu pritvorile britanske vlasti na temelju zahtjeva službenog Beograda. Sud u Londonu odredio mu je pritvor do 29. ožujka.

Vlasti Srbije zatražile su izručenje Ganića sumnjičeći ga da je zajedno s još 17 ratnih dužnosnika vlade u Sarajevu odgovoran za ratne zločine nad pripadnicima JNA na početku rata u BiH 1992. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene