Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije Chris Bryant ocijenio je da uhićenje ratnog člana BiH Predsjedništva Ejupa Ganića u Londonu nema veze s politikom britanske Vlade nego je isključivo pravno pitanje, objavilo je veleposlanstvo Velike Britanije u Sarajevu.


'Ne mogu dovoljno naglasiti činjenicu da uhićenje Ganića ni u kom slučaju ne predstavlja diplomatski ili politički stav britanske vlade niti bilo koji stav britanske vlade o događajima u prošlosti na zapadnom Balkanu', izjavio je ministar Bryant čiju izjavu prenose iz veleposlanstva u Sarajevu.

Vezani članci Gradonačelnik Opatije Dujmić u društvu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti" HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 2 Veleposlanik Poljske: "Zahvaljujem svima koji su pokazali veliko srce u potrazi za našim državljaninom, nikada to nećemo zaboraviti"

>> Ganić uložio žalbu kako bi se branio sa slobode

Bryant naglašava da pravosudni organi te zemlje potpuno neovisno od Vlade provode svoje neovisne pravne aktivnosti u skladu sa zakonom. On je odbacio prigovore koje su uputili bošnjački predstavnici u vlasti u BiH oko uhićenja i zadržavanja u pritvoru Ganića te njegove komunikacije s odvjetnicima i obitelji. 'Ozbiljno pristupamo ovim navodima i u tome blisko surađujemo s bosanskim vlastima', dodaje ministar za Europu pri MVP-u Velike Britanije.

Ratnog člana BiH Predsjedništva u ponedjeljak su u Londonu pritvorile britanske vlasti na temelju zahtjeva službenog Beograda. Sud u Londonu odredio mu je pritvor do 29. ožujka.

Vlasti Srbije zatražile su izručenje Ganića sumnjičeći ga da je zajedno s još 17 ratnih dužnosnika vlade u Sarajevu odgovoran za ratne zločine nad pripadnicima JNA na početku rata u BiH 1992. godine. (Hina)