Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica muškaraca, koji su u Tursku ušli iz Sirije, pripremali su napad na Trgu Kizilay u središtu Ankare, gdje se obično okuplja mnoštvo građana na dočeku Nove godine.


Turska policija u srijedu je pritvorila dva osumnjičena pripadnika IS-a za koje se vjeruje da su umiješani u planiranje samoubilačkih napada u Ankari za Novu godinu, rekao je viši vladin dužnosnik.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"

Dužnosnik je rekao Reutersu da se sumnja da su dvojica muškaraca, koji su u Tursku ušli iz Sirije, pripremali napad na Trgu Kizilay u središtu Ankare, gdje se obično okuplja mnoštvo građana na dočeku Nove godine.

Glasnogovornik antiterorističkog odjela policije u Ankari odbio je komentirati događaj.

U dvostrukom samoubilačkom bombaškom napadu u listopadu za koji se okrivljuje IS ubijeno je više od stotinu ljudi u Ankari i Turska je nakon toga pojačala napore u rješavanju terorizma.

Turska dijeli 900 kilometara granice sa Sirijom, dio granice je pod kontrolom IS-a na sirijskoj strani i od početka rata u Siriji koristi se za tranzitnu rutu za one koji se žele priključiti džihadistima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook