Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došli iz Sirije

UHIĆENJA U TURSKOJ Planirali samoubilačke na Staru godinu u centru grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškaraca, koji su u Tursku ušli iz Sirije, pripremali su napad na Trgu Kizilay u središtu Ankare, gdje se obično okuplja mnoštvo građana na dočeku Nove godine.

Turska policija u srijedu je pritvorila dva osumnjičena pripadnika IS-a za koje se vjeruje da su umiješani u planiranje samoubilačkih napada u Ankari za Novu godinu, rekao je viši vladin dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Trenutak eksplozije u Ankari Ima ozlijeđenih FOTO/VIDEO Pogledajte trenutak terorističkog napada u Turskoj: Ankara je pod opsadnim stanjem

Dužnosnik je rekao Reutersu da se sumnja da su dvojica muškaraca, koji su u Tursku ušli iz Sirije, pripremali napad na Trgu Kizilay u središtu Ankare, gdje se obično okuplja mnoštvo građana na dočeku Nove godine.

Glasnogovornik antiterorističkog odjela policije u Ankari odbio je komentirati događaj.

U dvostrukom samoubilačkom bombaškom napadu u listopadu za koji se okrivljuje IS ubijeno je više od stotinu ljudi u Ankari i Turska je nakon toga pojačala napore u rješavanju terorizma.

Turska dijeli 900 kilometara granice sa Sirijom, dio granice je pod kontrolom IS-a na sirijskoj strani i od početka rata u Siriji koristi se za tranzitnu rutu za one koji se žele priključiti džihadistima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene