Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska policija je priopćila da je uhitila muškarca osumnjičenog za podmetanje niza pisama-bomba, između ostaloga u britanske prometne ustanove, prenose agencije.


Prema agenciji Associated Press, muškarac je uhićen u Cambridgeu. Od sedam paketa-bomba u trotjednoj bombaškoj kampanji, tri su bila poslana u tvrtke koje imaju veze s prometom pa su mediji počeli nagađati da je riječ o osveti nezadovoljna vozača.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) U eksploziji plina u Češkoj poginule dvije osobe, a četvero je ozlijeđenih: Na terenu helikopteri, spasioci i psi tragači Na restoran u centru Beograda bačena bomba - 3 Na restoran Kolesterol u centru Beograda bačena bomba: Oštećeni i automobili koji su bili parkirani ispred

Kad je 5. veljače eksplodirao paket u središnjem uredu tvrtke Capita Group PLC u Londonu, ozlijeđena je jedna žena.

Jedan od mnogih ugovora te tvrtke s britanskom vladom jest i onaj o stvaranju i vođenju sustava koji bi ubirao 8 funta, oko 80 kuna, dnevne naknade za ulazak vozilom u središte Londona.

Već 6. veljače ozlijeđene su dvije osobe u novom napadu pismom-bombom. Ta je eksplodirala u tvrtki Vantis PLC u Wokinghamu, 65 kilometara jugozapadno od Londona.

Ta računovodstvena tvrtka priopćila je da je paket bio namijenjen jednome klijentu, a policija je objavila da je jedan od klijenata i tvrtka Speed Check Services koja dobavlja uređaje za nadzor prometa.

Samo dan poslije eksplodirao je paket u sjedištu ureda za izdavanje vozačkih i prometnih dozvola u Swanseau u Walesu. Tada je ozlijeđeno sedmero ljudi.

Policija tvrdi da se "veoma važno" uhićenje dogodilo između tri i četiri ujutro po lokalnom vremenu, što je između četiri i pet po srednjoeuropskome, te da je uhićen muškarac u dvadesetima, objavio je Reuters.

"Forenzičari su počeli pretraživati jednu adresu u Cambridgeu i najavljuju da će istraga biti duga", kaže se u policijskom
priopćenju.