Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen mafijaš koji je u nagrađenom filmu glumio samog sebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod optužbom mafijaškog iznuđivanja novca zatvoren je Bernardino Terracciano (53) iz mjesta Villa Literno, pokraj Caserte, koji je glumio u filmu "Gomorra" redatelja Mattea Garrona.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Slika nije dostupna U Njemačkoj uhićen vodeći član Camorre

Taj film o Camorri, napuljskoj mafiji ,koji je nagrađen na filmskom festivalu u Cannesu, Italija je kandidirala za Oscara u kategoriji za najbolji strani film. U filmu "Gomorra", načinjenom prema knjizi best-selleru, Roberta Saviana, Terracciano je imao ulogu iznuđivača novaca po imenu Zi' Bernardino.

U filmu glume tzv. naturščici, neprofesionalni glumci uzeti 's ulice', oni koji žive na prostorima na kojima djeluje Camorra, pa je moguća i ta situacija, odnosno da je netko od "glumaca" u stvarnosti i povezan s mafijom. Knjiga i film "Gomorra" govore o napuljskoj mafiji te prilično vjerno opisuje njezino djelovanje, tako da je i piscu Savianu mafija zaprijetila smrću te je pod stalnom policijskom pratnjom.

Među sedmoro uhićenih osoba osumnjičenih za mafijaško udruživanje, iznuđivanje, nelegalno posjedovanje oružja i ubojstva, nalazi se i jedan od 'glumaca' koji u filmu, zapravo, i nije glumio, već predstavljao samoga sebe. Talijanska policija nastavila je s uhićenjima osumnjičenih mafijaša na prostoru između Caserte i Napulja na jugu Italije nakon što su članovi mafijaškog klana Casalesi ubili (18. rujna) šestoiricu imigranata iz Afrike u mjestu Castelvolturnu.

Nakon uhićenja, 30. rujna, više od stotinu mafijaša, sada (operacijom pokrenutom u subotu) je policija uhitila sedmoro osoba iz klana Casalesi. Među uhićenima, pod optužbom prikrivanja bijega nekih mafijaša, su i Antonietta Pellegrino (26) i Nicola Gagliardini (35). Policija, dakle, zatvara i osobe koje su na bilo koji način pomagale mafijašima, pa i time što su ih ugostili u svome stanu ili bili s njima na nekom mjestu. U stanu još jednog od uhićenih (Giulio Iacolare, 43 godine) policija je pronašla oružje.

Sadašnji tijek istrage i uhićenja provodi se zahvaljujući izjavama Orestea Spagnuola, koga je policija uhitila u Castelvolturnu 30. rujna. Oreste Spagnuolo je počeo surađivati s pravdom dan nakon uhićenja, a snage sigurnosti su odmah odvele njegovu obitelj na tajno stkrovito mjesto kako bi je zaštitile od osvete mafijaša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene