Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvava ljubavna priča

Strava u "nekoliko sekundi ludila": On je bio njen Napoleon, ona njegova Josephine. A onda ju je ubio i raskomadao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjesničar iz Sankt Peterburga Oleg Sokolov (63) u studenom je ubio i raskomadao svoju ljubavnicu Anastaziju (24). Njene ostatke bacio je u rijeku. Prije nekoliko dana pronađene su noge u vrećici za koje se vjeruje da su Anastazijine.

Rijeka Mojka je u Sankt Peterburgu prije nekoliko dana izbacila vrećicu s jezivim sadržajem. Kako pišu strani mediji, u vrećici su se nalazile odsječene noge. Vjerojatno je riječ o nogama studentice Anastazije Ješčenko (24). Nju je u studenom ubio njen ljubavnik, ugledni povjesničar i profesor na Sveučilištu u Sankt Peterburgu, Oleg Sokolov (63). 

Odsječene noge nađene su plastičnoj vrećici, blizu Jusupovskog dvorca. Odvjetnica žrtvine obitelji tvrdi da je majka rekla: „Vjeruje se da je riječ o Anastazijinim ostacima“, prenosi Mirror

Sokolov je u studenom uhićen nakon što su ga kamere uhvatile kako pijan u rijeku baca ruksak u kojem su bile Anastazijine ruke. Policija je zatim otišla u njegov stan i našla obezglavljeno tijelo. Našli su i pušku, nož i sjekiru. Kazao je da ju je ubio nakon svađe. Navodno se planirao, nakon što se riješi tijela, ubiti u javnosti, odjeven u Napoleona.

Poslije se otrijeznio i zamolio ruski sud da mu sude bez milosti.

"Razumijem da sam počinio užasnu stvar. Zaslužujem najstrožu moguću kaznu", rekao je, prenijeli su ruski mediji. Kazao je da su se on i Anastazija trebali vjenčati iduće godine, ali i da je sam sebi uništio život u "nekoliko sekundi ludila".

"Ne zanima me što ljudi misle o meni. Nije važno. Ubio sam nju, ali i sebe. Ja više ne postojim. Uspomena na moju Anastaziju sad mi je najvažnija stvar na svijetu", kazao je povjesničar i dodao da u nekoliko godina koliko su bili u vezi nikad na Anastaziju nije digao ruku.

Otac nesretne djevojke rekao je kako očekuje ekshumaciju tijela kako bi se pokopale i njene noge, nakon što se obavi forenzička analiza.

Vojni povjesničar Sokolov, specijaliziran za francusku povijest, obožavao je Napoleona Bonapartea. Odlikovan je Legijom časti, francuskim nacionalnim redom kojeg je osnovao sam Nepoleon. Anastazija je bila na doktoratu na Sveučilištu u Sankt Peterburgu. I ona je bila stručnjakinja za francusku povijest. Zajedno je par napisao i nekoliko radova. BBC je pisao kako su oboje obožavali nositi povijesne kostime. AFP je prenio izjave nekoliko studenata koji su rekli kako je Sokolov obožavao pričati francuski, oponašati Napoleona te da je Anastaziju oslovljavao sa Josephine.

Sokolov je u pritvoru i čeka suđenje. Mogao bi dobiti najviše 15 godina zatvora.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene