Oleg Sokolov odjeven kao Napoleon 2012. (Foto: AFP)
Oleg Sokolov odjeven kao Napoleon 2012. (Foto: AFP)

Ruski povjesničar Oleg Sokolov u stanu je raskomadao tijelo 24-godišnjakinje i htio ga se riješiti. Pijan je pao u rijeku s ruksakom u kojem su bile žrtvine ruke. Priznao je krivnju, a njegovi kolege su užasnuti.


Poznati ruski povjesničar Oleg Sokolov uhićen je u subotu u Sankt Peterburgu pod sumnjom za ubojstvo nakon što je izvučen iz rijeke s ruksakom u kojemu su bile dvije ženske ruke, javlja BBC u nedjelju.

Vezani članci Napad losa (Foto: Screenshot/YouTube) Los ga napao nasred ceste iz čista mira, ne gine mu odlazak limaru Ksenija Pajčin (Foto: Youtube screenshot) Otkriveni detalji posljednjih dana tragično ubijene srpske pjevačice: "To će mi ostati rana na srcu"

Sokolov je pijan pao u rijeku Mojku dok se pokušavao riješiti dijelova tijela, izvijestili su lokalni mediji.

Policija je zatim otišla u njegov stan gdje je otkrila raskomadano tijelo 24-godišnje žene, njegove bivše studentice.

Profesor Sokolov, koji je radio na državnom sveučilištu u Sankt Peterburgu, veliki je stručnjak za Napoleona i odlikovan je najvišim francuskim odličjem - Legijom časti koju je ustanovio sam Napoleon Bonaparte 1802.

Njegova žrtva je Anastasija Ješčenko s kojom je Sokolov zajedno napisao niz radova, a s njom je i živio.

Policija je priopćila da je 63-godišnji muškarac spašen iz rijeke Mojke i uhićen pod sumnjom za ubojstvo. Dužnosnici su potvrdili za novinsku agenciju France Presse (AFP) da je riječ o Sokolovu.

"On je priznao krivnju", rekao je odvjetnik Aleksander Počujev za AFP dodavši da Sokolov žali zbog toga što je učinio te da sada surađuje s policijom.

Sokolov je navodno rekao policiji da je ubio svoju ljubavnicu tijekom svađe i da joj je odrezao glavu, ruke i noge.

Također je kazao da se planirao riješiti dijelova tijela prije nego što javno počini samoubojstvo odjeven kao Napoleon.

Sokolov je napisao nekoliko knjiga o Napoleonu i surađivao je kao savjetnik za povijesna pitanja na nekoliko filmova.

Također je bio član Francuskog instituta društvenih znanosti, ekonomije i politike (Issep) koji je u subotu priopćio da ga je uklonio s položaja u znanstvenom odboru.

"Užasnuti smo .... zločinom za koji je kriv Oleg Sokolov", navodi se u priopćenju. "Nismo mogli ni zamisliti da bi on mogao počiniti takav stravičan zločin." (Hina)