Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka muslimanima

Al Qaeda poziva na napade na Izrael i na Zapad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izraelskoga je napada na Gazu dozapovjednik Al Qaede u internetskoj poruci pozvao muslimane da udare na zapadne i izraelske ciljeve diljem svijeta, a novoizabranoga američkoga predsjednika Baracka Obamu optužio je za sudioništvo u zločinu.

'Udarite na interese cionista i križara kako god znate', poručio je Ayman al-Zawahri na audio snimci objavljenoj na islamističkim internetskim stranicama. 'Sad ste suočeni s... karikom u lancu cionističkoga križarskog rata protiv muslimana i islama', poručio je Zawahri. 'Ti napadi Obamin su dar vama (Palestincima) i prije nego što je preuzeo dužnost'. 

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Joe Biden Zabrinuti lideri Joe Biden nakon vijesti o mrtvima u Gazi: "Provjeravamo kontradiktorne verzije"

>> Hugo Chavez nazvao napad na Gazu holokaustom

>> Duboko je zabrinut za civilne žrtve u Gazi

>> Izraelci napadaju škole, najmanje 40 mrtvih

Zawahri je dodao da napadi u Gazi prokazuju i Obamu kojega, 'američki lažljivi (propagandni) stroj želi pokazati svijetu kao spasioca koji će promijeniti američku politiku'. Obama je prekinuo šutnju o borbama izraelskih vojnika i palestinskih gerilaca i izrazio duboku zabrinutost zbog civilnih žrtava u Gazi i u Izraelu te najavio da će se kad preuzme vlast odlučnije boriti za mir na Bliskome istoku

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene