Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Waqas Arshad, nakon što se zabio u drvo, ostavio je u gorućem automobilu svoju djevojku da umre, rečeno je jučer na sudu.


24-godišnji Waqas rekao je vatrogascima da u vozilu kojeg je zahvatio plamen nema nikoga, iako je znao da je njegova 17-godišnja djevojka Emily Brady zarobljena i osuđena na smrt, piše Daily Mail.

Vezani članci Konferencija za medije ispred KBC-a Split Liječnici KBC-a Split o slučaju preminule maturantice: "Vjerojatno je do smrti došlo zbog kroničnih bolesti uz COVID" Traje potraga za djevojkom u rijeci Neretvi kod Konjica - 1 Autom sletjeli u Neretvu: U rijeci pronađeno tijelo djevojke, preživjeli mladić na psihijatriji

Tek kada su ugasili požar, vatrogasci su shvatili da je u vozilu bila tinejdžerica koja bez pomoći nije mogla van. Waqas Arshad jučer je proglašen krivim zbog vožnje pod utjecajem alkohola koja je imala smrtnu posljedicu. Tužiteljica Natalie Carter rekla je poroti suda Luton Crown da je Arshad izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u drvo, u Eversholtu, u 3,00 sata 2. studenog 2007. godine. No, umjesto da pozove pomoć, on je izašao iz vozila i ostavio svoju djevojku da umre.

Djevojka je izgorjela

'Emily nije preminula od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, dva slomljena kralješka,  već je izgorjela', rekla je tužiteljica. Majka stradale djevojke nije se mogla načuditi Arshadovom ponašanju. U sudnici, koja je bila prepuna Emilyinih rođaka, puštena je snimka na kojoj Arshad poziva vatrogasce te na upit je li još netko u automobilu odgovara 'ne'.  

Mladi par zajedno je bio oko šest mjeseci, a kobne noći zajedno su otišli na piće. Padala je kiša i kolnik je bio sklizak. Zbog neprilagođene brzine automobil kojim je Arshad upravljao skrenuo je s ceste i zabio se u drvo nakon čega je buknuo požar. Sudac John Bevan rekao je Arshadu da je zatvorska kazna za njega neizbježna.