Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekao da u vozilu nema nikoga

Nakon sudara ostavio svoju djevojku da živa izgori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Waqas Arshad, nakon što se zabio u drvo, ostavio je u gorućem automobilu svoju djevojku da umre, rečeno je jučer na sudu.

24-godišnji Waqas rekao je vatrogascima da u vozilu kojeg je zahvatio plamen nema nikoga, iako je znao da je njegova 17-godišnja djevojka Emily Brady zarobljena i osuđena na smrt, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Zadru Strašna nesreća! Djevojka (22) motorom udarila u Kopnena vrata, na mjestu je preminula Ilustracija Tijekom radova Djevojka pala sa skele na zagrebačkom samostanu: "Čuo sam udarac i ljude kako su vikali"

Tek kada su ugasili požar, vatrogasci su shvatili da je u vozilu bila tinejdžerica koja bez pomoći nije mogla van. Waqas Arshad jučer je proglašen krivim zbog vožnje pod utjecajem alkohola koja je imala smrtnu posljedicu. Tužiteljica Natalie Carter rekla je poroti suda Luton Crown da je Arshad izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u drvo, u Eversholtu, u 3,00 sata 2. studenog 2007. godine. No, umjesto da pozove pomoć, on je izašao iz vozila i ostavio svoju djevojku da umre.

Djevojka je izgorjela

'Emily nije preminula od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, dva slomljena kralješka,  već je izgorjela', rekla je tužiteljica. Majka stradale djevojke nije se mogla načuditi Arshadovom ponašanju. U sudnici, koja je bila prepuna Emilyinih rođaka, puštena je snimka na kojoj Arshad poziva vatrogasce te na upit je li još netko u automobilu odgovara 'ne'.  

Mladi par zajedno je bio oko šest mjeseci, a kobne noći zajedno su otišli na piće. Padala je kiša i kolnik je bio sklizak. Zbog neprilagođene brzine automobil kojim je Arshad upravljao skrenuo je s ceste i zabio se u drvo nakon čega je buknuo požar. Sudac John Bevan rekao je Arshadu da je zatvorska kazna za njega neizbježna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene