Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilni sukobi

Ubijeni prosvjednici u protuvladinim prosvjedima u Teheranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko prosvjednika ubijeno je, a brojni su ranjeni ili privedeni danas u Teheranu tijekom nasilnih sukoba između više stotina protivnika vlasti i snaga reda koji su prerasli u pobunu, tvrdi oporba.

Nekoliko prosvjednika ubijeno je, a brojni su ranjeni ili privedeni danas u Teheranu tijekom nasilnih sukoba između više stotina protivnika vlasti i snaga reda koji su prerasli u pobunu, tvrdi oporba. Službena iranska televizija potvrdila je na svojim internetskim stranicama da je u sukobima između prosvjednika i snaga reda bilo 'nekoliko' mrtvih i ranjenih s obje strane.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Najmanje petero prosvjednika, među kojima je i nećak čelnika oporbe Mira Hoseina Musavija, ubijeno je u tim sukobima, najkrvavijima od velikih prosvjeda u lipnju koji su uslijedili nakon spornog ponovnog izbora predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, prema informacijama oporbe. Prije objave smrti Musavijeva nećaka, šef policije Teherana je demantirao smrt prosvjednika i tvrdio da policija nije koristila vatreno oružje.

Prosvjedi su se u nedjelju odvijali u velikoj aveniji gdje su se u lipnju održavale manifestacije protiv predsjednika Ahmadinedžada. Deseci tisuća prosvjednika su istovremeno nahrlili na raznim dijelove te avenije, iznenadivši snage reda. Prosvjednici su iskoristili dolazak vjernika u svetišta i džamije na veliki šijitski blagdan Ašuru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene