Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko prosvjednika ubijeno je, a brojni su ranjeni ili privedeni danas u Teheranu tijekom nasilnih sukoba između više stotina protivnika vlasti i snaga reda koji su prerasli u pobunu, tvrdi oporba.


Nekoliko prosvjednika ubijeno je, a brojni su ranjeni ili privedeni danas u Teheranu tijekom nasilnih sukoba između više stotina protivnika vlasti i snaga reda koji su prerasli u pobunu, tvrdi oporba. Službena iranska televizija potvrdila je na svojim internetskim stranicama da je u sukobima između prosvjednika i snaga reda bilo 'nekoliko' mrtvih i ranjenih s obje strane.

Najmanje petero prosvjednika, među kojima je i nećak čelnika oporbe Mira Hoseina Musavija, ubijeno je u tim sukobima, najkrvavijima od velikih prosvjeda u lipnju koji su uslijedili nakon spornog ponovnog izbora predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, prema informacijama oporbe. Prije objave smrti Musavijeva nećaka, šef policije Teherana je demantirao smrt prosvjednika i tvrdio da policija nije koristila vatreno oružje.

Vezani članci Glasovanje, ilustracija Vlada danas raspisuje lokalne izbore: Novu vlast biramo u čak 576 gradova, općina i županija Vili Beroš Gotov sastanak Vlade s veledrogerijama: ''Dogovorili smo otplatni plan do kraja godine''. Ministar financija objasnio detalje

Prosvjedi su se u nedjelju odvijali u velikoj aveniji gdje su se u lipnju održavale manifestacije protiv predsjednika Ahmadinedžada. Deseci tisuća prosvjednika su istovremeno nahrlili na raznim dijelove te avenije, iznenadivši snage reda. Prosvjednici su iskoristili dolazak vjernika u svetišta i džamije na veliki šijitski blagdan Ašuru. (Hina)