U velikoj akciji talijanske policije uhićen Hrvat koji je švercao kokain od 100 milijuna eura
U velikoj akciji talijanske policije uhićen Hrvat koji je švercao kokain od 100 milijuna eura Foto: Screnshoot/Talijanska carina

U velikoj akciji u Italiji je uhićen jedan Hrvat koji je sudjelovao u švercu 333 kilograma čistog kokaina čija se vrijednost procjenjuje na stotinu milijuna eura.


Četiri su osobe uhićene u velikoj akciji talijanske carine i policije u kojoj je razotkriven šverc čak 333 kilograma kokaina skrivenog među granitnim pločama na brodu koji je u Italiju došao iz Brazila. Među uhićenima je i Hrvat.

Vezani članci Kokain, ilustracija Europol: Nezapamćene količine kokaina i organizirani kriminal su na vrhuncu tijekom pandemije Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Carinici su posumnjali jer pošiljka dolazi iz Brazila. Skener je pokzao nepravilnosti pa su carinici otvorili kontejner. Odlučili su da se droga ne zaplijeni u luci La Spezia već da se teret propusti uz nadzor. Zatvorili su kontejner i propustili dalje pod nadzorom.

 

U operaciji nazvanoj Samba 2020 policajci su teret pratili cijelo putovanje. U obližnjoj luci Massa Carrara po teret je u skladište došla skupina ljudi - Talijan, Brazilka, Albanac i Hrvat. Kad su krenuli preuzimati drogu - uhićeni su pod optužbom za međunarodnu trgovinu drogom.

Smatra se da je kokain iznimne čistoće, a droga je vrijedna oko 100 milijuna eura.