Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje uhićenih

U Srbiji uhićeni do zuba naoružani kosovski specijalci: "Ovi albanski teroristi su spriječeni da izvrše opasno kazneno djelo"

MUP Srbije
MUP Srbije Foto: MUP Srbije
Na teritoriju središnje Srbije uhićena su trojica do zuba naoružanih kosovskih specijalaca.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije na teritoriju središnje Srbije uhitili su trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su i uhitili trojicu pripadnika tzv. kosovske policije. Sva trojica uhićenih bila su naoružana automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi s GPS uređajima, mapama i drugom opremom.

"Brzom i efikasnom akcijom srpske policije uspješno je spriječen pokušaj tzv. kosovske policije da upadom na teritorij središnje Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički čin s ciljem dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije", neslužbeno je potvrđeno RTS-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jasna poruka NATO pojačava svoje mirovne snage na Kosovu nakon prošlotjednih nemira: "Bit ćemo na oprezu"

O toj akciji hitno je obaviješten predsjednik države Aleksandar Vučić. On se u tom trenutku nalazio u ruskoj ambasadi, gdje je prisustvovao prijamu povodom proslave Dana Rusije. Čim je primio informaciju, zaputio se u zgradu Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Nemirno na sjeveru Kosova - 2 Uhićen muškarac Novi incident na Kosovu: Sirene odjekuju Sjevernom Mitrovicom

Privedeni su Rifat Zeka, Bećir Sefa i Mustafa Šem, prenosi Nova.rs. Policija još nije službeno objavila zašto su kosovski specijalci bili naoružani niti kamo su krenuli.

Oglasila se i policija Kosova koja je priopćila da su trojica kosovskih policajaca oteta od strane srpskih snaga. Opširnije OVDJE.

"Za razliku od propagande da su oteti oni su prešli administrativnu liniju"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u 16 sati održao je izvanrednu konferenciju za medije u kojoj je demantirao takve tvrdnje.

"Pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili Rezoluciju 1244", rekao je i napomenuo "Spremni smo da ponudimo sve dokaze i da se otvori međunarodna istraga."

"Ovi albanski teroristi su spriječeni da izvrše opasno kazneno djelo, koje će utvrditi istraga", prenio je RTS. "Za razliku od propagande da su oteti oni su prešli administrativnu liniju."

Na konferenciji za medije u 17 sati  MUP Srbije potvrdio je njegovu priču.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić domentirao je Kurtijeve izjave o otmici, prenosi Nova.rs.

"Danas u 12.38 sati u administrativnom pojasu prema Kosovu, daleko u dubini teritorija centralne Srbije, pripadnici MUP-a su locirali i uhitili tri pripadnika takozvane Kosovske policije. Sva trojica su bila u punoj ratnoj opremi", rekao je Brkić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene