Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojka se popela na četiri

U Sloveniji dva nova smrtna slučaja od H1N1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još dva oboljela od nove (svinjske) gripe umrla su u zadnja 24 sata u bolnicama u Ljubljani i Slovenj Gradecu, čime se broj smrtnih slučajeva od komplikacija nastalih od posljedica te bolesti u Sloveniji popeo na četiri.

Četrdesetdvogodišnji invalid s težim oblikom epilepsije iz okolice Slovenj Gradeca umro je u bolnici u tom gradu na sjeveru Slovenije u subotu navečer. Imao je upalu oba plućna krila i sepsu, a utvrđeno je da je bio zaražen i virusom H1N1, potvrdilo je slovensko ministarstvo zdravstva, dodajući da je u istoj bolnici još nekoliko kritičnih slučajeva pacijenata oboljelih od svinjske gripe. U bolnicu je bio primljen 23. studenoga i od tada je bio na inhalatoru i antibioticima. U nedjelju popodne potvrđena je i smrt jednog od pacijenata u kritičnom stanju koji su primljeni u Klinički bolnički centar u Ljubljani, ali njegova dob i identitet nisu objvljeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Aritmija i zastoj srca kod starice nisu bili zbog cjepiva

Istodobno, slovenski Zavod za zaštitu zdravlja priopćio je da aritmija i zastoj srca koje je prije nekoliko dana dobila jedna 77-godišnjakinja nekoliko minuta nakon cijepljenja protiv nove gripe te nakon toga hospitalizirana, nisu imali uzrok u cjepivu koje je dobila. Slovenske zdravstvene vlasti i u nedjelju su ponovile da je najbolja prevencija protiv virusa nove gripe cijepljenje kojim se dobiva imunitet na virus H1N1, ali i sprječava njegovo masovno širenje jer cijepljeni nakon toga više ne mogu biti prenositelji virusa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene