Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

U restoranu bosanskohercegovačkog Parlamenta došlo je to trovanja hranom, zbog čega je na teren morala izaći kantonska inspekcija.


U restoranu Parlamentarne skupštine BiH, nedavno je jedna od zaposlenica prijavila trovanje punjenim paprikama, zbog čega je morala intervenirati kantonska inspekcija.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović napao HDZ: "Iznapijao se, porazbijao pola šora, zataškavano je i da to nema veze s premijerom? Brate, pričaj to nekom drugom" Ilustracija Putinovi ljudi u susjedstvu nesmetano otvaraju tvrtke: Postoji i stranica koja nudi pomoć

Izlaskom na teren, inspektori nisu pronašli punjene paprike, ali su uočili niz nepravilnosti u radu restorana kojim upravlja Služba za zajedničke poslove institucija BiH. U prijavi je navedeno da je jedna osoba imala želučane tegobe, odnosno proljev i mučninu.

Neki proizvodi nisu imali ni deklaraciju, a inspekcija je naredila da se, zbog neispravnog čuvanja, baci čak 90 kilograma mesa.

Također, inspektori su naveli da je analizom uzoraka na Veterinarskom fakultetu dobiven zadovoljavajući rezultat gotovog jela, ali da su rezultati ispitanih uzoraka površina pokazali povećan ukupan broj bakterija, javlja Dnevni avaz.

Budva, ilustracija Prijavljivali tegobe gdje su stigli: U Crnoj Gori masovno trovanje hranom, stradali i Hrvati

Ilustracija - 2 Trovanje hranom - kako ga spriječiti: Mislite da vas riža ne može ubiti? Promislite dvaput

Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da restoran doprema meso u svježem stanju, ali da se na neadekvatan način zamrzava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju