Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Angažirala se i veleposlanstva

Prijavljivali tegobe gdje su stigli: U Crnoj Gori masovno trovanje hranom, stradali i Hrvati

Budva, ilustracija
Budva, ilustracija Foto: Afp
U hotelu u Budvi, koji je ranije zatvaran zbog neispunjavanja zdravstveno-sanitarnih standarda, došlo je do masovnog trovanja hranom 96 stranih turista, prenosi Radio-televizija Crne Gore ne navodeći o kojem je hotelu riječ.

Riječ je, kako saznaje Radio Crne Gore, o turistima iz Poljske, Italije i Hrvatske koji su se s probavnim tegobama javili liječnicima u bolnicama u Cetinju, Baru i Kotoru.

Neki od njih su bili na proputovanju kroz Crnu Goru i oni su pomoć potražili u zdravstvenim ustanovama u gradu u kojem su se zatekli.

"Sinoć oko 22 sata u Opću bolnicu Kotor dovezeno je tridesetak pacijenata zbog proljeva i povraćanja. Pacijenti su primjereno zbrinuti, urađena je kompletna dijagnostika i svi su nakon terapije, u dobrom općem stanju, otpušteni", istaknuo je ravnatelj kotorske bolnice Davor Komburović, prenosi agencija Tanjug.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KREĆU IZVIDI Otkud mu prvi milijun? Tužiteljstvo ponovno istražuje crnogorskog predsjednika

Pročitajte i ovo Ilustracija titula najodmornijeg Postao prvakom Crne Gore u izležavanju nakon 60 sati borbe: "Nije bilo teško, tek sam se zagrijao"

Iz Uprave za inspekcijske poslove i iz Instituta za javno zdravlje za sada nema službene potvrde toga slučaja, ali Radio Crne Gore saznaje da su se u zbrinjavanju svojih građana angažirala strana veleposlanstva, kao i da se resorno crnogorsko ministarstvo uključilo u rješavanje te situacije, navodi RTCG.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene