Požar je izbio u hotelu Arpit Palace oko 4:30 ujutro po lokalnom vremenu. Među stradalima ima i žena i djece koji su u strahu od vatre skočili s hotelskog balkona.

Galerija


Virendra Singh, zamjenik šefa vatrogasne službe u Delhiju, rekao je da su vatrogasci spasili 35 ljudi, a još ih je 19-ero odvezeno u bolnicu zbog udisanja dima i drugih lakših ozljeda. 

Vezani članci Ilustracija U požaru poginuo muškarac: Opušak zapalio krevet, popucala stakla i žbuka Gradonačelnik Opatije Dujmić u društvu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti"

"Požar je izbio s gornjih katova, vjerojatno zbog kratkog spoja. Budući da se to dogodilo u ranim jutarnjim satima, većina žrtava je spavala i umrla je od gušenja", kazao je.

Na mjesto nesreće poslano je 30 vatrogasnih kola, a plamen je doveden pod kontrolu do 8 sati ujutro. Uzrok izbijanja požara još je nepoznat, piše CNN. 

Prema novinskim izvješćima, u trenutku kad je požar izbio u hotelu je spavalo oko 150 ljudi. Na snimci s mobilnog telefona vidi se kako jedna osoba visi s hotelske terase, a zatim skače.

U hotelu je na gornjem katu radio restoran obložen zapaljivim pločama, čime su prekršeni protupožarni propisi. Ministar zdravstva Satyender Jain rekao je da će se provesti stroge mjere protiv odgovornih za incident i naredio je istragu.

"Ministarstvo je naredilo istragu. Očito kršenje zakona pri izgradnji, zgrada je izgrađena na šest katova, uključujući jedan montažni, umjesto dopuštena četiri kata. Naređena je inspekcija zgrada u cijelom području", rekao je Jain.

Premijer Indije Narendra Modi izrazio je sućut obiteljima poginulih na svom Twitteru. 

"Duboko sam žalostan zbog gubitka života u požaru u Delhiju", rekao je. "Moja sućut obiteljima onih koji su izgubili živote. Nadam se da će se ozlijeđeni brzo oporaviti", stoji u objavi na Twiteru.

 (I.M./Hina)