Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1700 tijela

U palači diktatora otkrivena masovna grobnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamisti su hladnokrvno pobili 1700 ljudi.

U Tikritu u Iraku, rodnom mjestu Sadama Husseina, pronađene su masovne grobnice, a vjeruje se da se u njima nalazi najmanje 1700 iračkih vojnika, javlja CNN.

Od sredine prošle godine Tikrit se nalazio pod okupacijom Islamske države (IS), a iračka vojska oslobodila ga je prošlog tjedna.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Tunisu Iz zatvora pobjeglo pet zatvorenika, označeni su kao opasni islamisti Grobnica Benedikta 16. POKOPAN U ČETVRTAK Vatikan otvorio za javnost grobnicu Benedikta XVI.



Islamska država ranije je isticala da je 1700 vojnika, zarobljenih u lipnju prošle godine u blizini iračke baze kod Tikrita, pogubljeno u krugu palače u kojoj je sahranjen bivši diktator.

Forenzičari su do sada otkopali 20 tijela, a pronađeno je 12 grobova.

VIDEO Islamisti u okruženju drže 18 tisuća ljudi

Svjedok, jedan irački vojnik koji je čudom izbjegao masakr praveći se da je mrtav, ispričao je kako su pripadnici Islamske države zarobljene vojnike odveli do palače govoreći im da će biti sigurni dok ne bude organizirana razmjena zarobljenika. Međutim, kada su se našli unutar palače, vojnici su bili odvojeni u manje grupe, te likvidirani i zakopani u masovnim grobnicama.

Kako je istaknuo vojnik, njega su bacili u rijeku i tako je plutao do nasipa, ali srećom, bio je samo ranjen i uspio je preživjeti.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene