Belgijska policija (FOTO: AFP)
Belgijska policija (FOTO: AFP)

Belgijsko državno odvjetništvo u priopćenju je navelo da nije pronađeno oružje ili eksploziv.


U noći na petak u okolici Bruxellesa uhićene su tri osobe koje će biti saslušane zbog sumnje da su povezane s terorizmom, objavilo je u priopćenju belgijsko državno odvjetništvo.

O puštanju na slobodu ili o eventualnom zadržavanju tijekom dana će odlučiti sudac, piše AFP. Uhićenja su uslijedila nakon što je savezna policija provela osam naloga za pretres na zahtjev suca specijaliziranoga za pitanja terorizma u Bruxellesu.

Šest naloga provedeno je u Laekenu, jedan u Evereu i jedan u Anderlechtu. U priopćenju se kaže da nije pronađeno nikakvo oružje ni eksploziv.

Operacije povezane s džihadistima sve su češće u posljednjih nekoliko mjeseci diljem Belgije, zemlje iz koje su porijeklom neki od autora napada u Parizu 13. studenoga 2015. godine u kojemu je ubijeno 130 ljudi, ali i onog u Bruxellesu 22. ožujka kada je poginulo 32 ljudi.

U zračnoj luci u Charleroieu, južno od Bruxellesa tridesettrogodišnji Alžirac 6. kolovoza mačetama je napao dvojicu policajaca. Odgovornost za sve napade preuzeli su džihadisti Islamske države. (Hina)