Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pratnju vojnika

U Niger stiglo dvanaestak pro-Gadafijevih vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konvoj od dvanaestak vozila s osobama bliskim bivšem libijskom vođi Moameru Gadafiju, stigao je u petak u Agadez, regionalni glavni grad na sjeveru Nigera, uz pratnju nigerijskih vojnika, naveo je u subotu jedan sigurnosni izvor kako prenosi AFP.

'Desetak vozila s Gadafijevim bližnjima je stigao u petak', rekao je taj izvor i dodao da su konvoj pratili nigerijski vojnici. Jedan neovisni novinar iz Agadeza je rekao u subotu da je 12 vozila s osobama bliskim Gadafiju krenuo iz Agadeza u Niamey, ne preciziravši ni identitet ni broj ljudi u konvoju. U četvrtak su u Agadez stigla tri libijska generala bliska Gadafiju, među kojima bivši šef vojnog zrakoplovstva.

Ministar pravosuđa i glasnogovornik vlade Maru Amadu drži da se radi o generalu Al-Rifi Ali Al-Šarifu, šefu libijskog vojnog zrakoplovstva prije pada režima, generalu Ali Kanu, čuvaru Gadafija i zapovjedniku libijskih snaga Obari na jugu Libije, 200 km sjeverno od Nigera i generalu Mahmedu Abidalkaremu, zapovjedniku vojne regije Murzuk, na krajnjem jugu Libije,

Niger je jamčio da će poštivati obveze koje je preuzeo pri međunarodnom pravosuđu u pogledu traženih Gafijevih pristaša koji su na njegovom tlu. (Hina)

Pročitajte i ovo Libijska milicija (Foto: AFP) Smrt strijeljanjem U Libiji 45 pripadnika milicije osuđeno na smrt zbog ubijanja prosvjednika za vladavine Moamera Gadafija Slika nije dostupna Čvrste veze s Gadafijevim režimom Zapovjednik Gadafijeve sigurnosne brigade u Nigeru

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene