Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Primao prijetnje

U Kolumbiji ubijen novinar, gerilci oteli petoro radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati napadač ubio je kolumbijskog novinara koji je primao prijetnje zbog pisanja o vezama političara s paravojnim odredima smrti, a gerilci Oružanih revolucionarnih snaga Kolumbije (FARC) oteli su petoro radnika naftnih tvrtki u državi Arauka, objavili su policija i obitelj ubijenog novinara.

Clodomiro Castilla, urednik časopisa El Pulso i novinar lokalnog radija, ubijen je u petak navečer dok je sjedio i čitao na terasi svoga doma u gradu Montereia na sjeveru zemlje. Dugogodišnji unutarnji sukobi u Kolumbiji prorijedili su se nakon što je predsjednik Alvaro Urive poslao vojnike da povrate kontrolu nad područjima koja su nadzirali pobunjenici i paravojne snage. No, novinari su i dalje povremene mete naoružanih skupina i krijumčara kokaina.

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare

Castilla (49) ubijen je u državi Cordoba gdje su 80-tih godina 20. stoljeća veleposjednici, rančeri i krijumčari droge osnivali odrede smrti radi zaštite od ljevičarskih pobunjenika. Kako prenosi policija, petorica radnika oteta su u blizini naftnog polja Caricare u državi Arauka, a radili su za naftne tvrtke koje posluju u suradnji s američkom naftnom kompanijom Oxcidental Petrolium. Guverner države Arauka za otmicu je optužio pripadnike FARC-a i tvrdi da je motiv otkupnina. FARC, nekoć moćna pobunjenička skupina, oslabila je u posljednje vrijeme jer je ostala bez glavnih zapovjednika i zbog dezerterstva. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene