U eksploziji i požaru u srijedu oko 00.41 sati iza ponoći uništeno je pedesetak kamiona blizu tvornice grupacije Hebei Shenghua Chemical u gradu Zhangjiakou, dvjestotinjak kilometara sjeverozapadno od Pekinga.

Galerija


Najmanje su 22 osobe poginule, a 22 su ozlijeđene u srijedu u eksploziji blizu tvornice kemijskih proizvoda na sjeveru Kine nakon koje je buknuo požar, priopćile su mjesne vlasti.

Vezani članci Eksplozija u tvornici u Kini, Ilustracija (Foto STR / AFP) Tragedija u tvornici u Kini: Sedmero mrtvih, petero ozlijeđenih u eksploziji Eksplozija u Kini (Foto:AFP) Tragedija u Kini: Najmanje 47 poginulih i 640 ozlijeđenih u eksploziji tvornice

U eksploziji i požaru uništeno je pedesetak kamiona blizu tvornice grupacije Hebei Shenghua Chemical u gradu Zhangjiakou, dvjestotinjak kilometara sjeverozapadno od Pekinga, dodaju na društvenoj mreži Weibo iz gradskog ureda za odnose s medijima.

Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu nakon eksplozije koja se dogodila u 00.41 sat po mjesnom vremenu (utorak, 17.41 sati po srednjoeuropskom), navodi se u priopćenju u kojemu se ne otkrivaju uzroci eksplozije.

Na fotografijama koje je javna televizija CGTN objavila na Twitteru vide se olupine izgorjelih kamiona i vatrogasci u akciji.

"U tijeku je akcija traganja i spašavanja a vodi se i istraga o uzrocima nesreće", objavile su vlasti.

Zhangjiakou je velik grad i u njemu će se održati neka natjecanja na Zimskim olimpijskim igrama kojima je Peking domaćin 2022.

U Kini se zadnjih godina dogodilo više industrijskih nesreća.

U srpnju je u eksploziji u tvornici kemijskih proizvoda poginulo 19 ljudi, a 12 je ozlijeđeno u pokrajini Sečuanu, na jugozapadu. (Hina)