Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Japanu godišnje 30 tisuće samoubojstava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan mora donijeti učinkovite strategije kako bi smanjio stopu samoubojstava kojih je protekle godine počinjeno više od 30.000, objavila je tamošnja vlada predstavivši svoje prvo ikada sastavljeno godišnjem izvješće o tom problemu.

Godina 2006., u kojoj je samoubojstvo počinilo 32.155 osoba, bila je deveta zaredom u kojoj je broj samoubojstava prelazio 30.000.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Slika nije dostupna Zbog upaljenog bojlera i nape Varaždin: Dvoje djece otrovano ugljičnim monoksidom

Japan zauzima u svijetu 9. mjesto po postotku samoubojstava iza Litve, koja je prva, a slijede je Bjelorusija te Rusija.

Ustanovljeno je da su zdravstveni problemi u 50 posto slučajeva bili uzrokom samoubojstava Japanaca, a slijedili su novčani problemi i teškoće u obitelji.

Među samoubojicama je bilo 48 posto nezaposlenih, objavljeno je. Broj samoubojica raste gotovo isključivo među muškarcima od kojih se većina borila s velikim dugovima.

Japanska vlada napomenula je da broj suicida raste s recesijom, te je obećala smanjiti stopu suicida za 20 posto do 2016. godine.

Učiniti će to nizom mjera među kojima su promicanje mentalnog zdravlja i jačanje svijesti u društvu o depresiji.

Podaci otkrivaju da Japanci samoubojstva počinjaju više u ponedjeljak nego u subotu ili u dane blagdana.

Tokijska gradska željeznica nerijetko je u prekidu jer na tračnicama leže samoubojice, a mladi ljudi samoubojstvo najčešće se odlučuju na trovanjem ugljičnim monoksidom.

Metoda kojom se Japanci ipak najviše koriste je vješanje.

U Japanu nema vjerskih tabua protiv samoubojstava i sve do 19. stoljeća bio je to uobičajen oblik kazne za počinjenu grešku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene