Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Gruziji poginuo nizozemski snimatelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukob u Gruziji odnio je u utorak prvu žrtvu među stranim novinarima, a riječ je o snimatelju nizozemske televizije RTL koji je poginuo tijekom ruskog bombardiranja grada Gori.

"Tijekom ruskog bombardiranja gruzijskoga grada Gori, Stan Storimans, snimatelj za RTL Niewus, ubijen je. Naš dopisnik Jeroen Akkermans ranjen je u nogu", napisao je RTL na svojoj stranici.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Dvoje je otrovano Misteriozne smrti: U posljednjih mjesec dana troje novinara pronađeno mrtvo Zdravko Strižić nakon kratke i teške bolesti Preminuo novinar Zdravko Strižić

U utorak su ubijeni gruzijski novinar i njegov vozač projektilom koji je pogodio njihovo vozilo parkirano na središnejm trgu u Goriju, javio je fotograf agencije AFP.

Zbog smrti novinara Den Haag pozvao ruskog veleposlanika 

Nizozemski šef diplomacije Maxime Verhagen pozvao je ruskog veleposlanika u Den Haagu "kako bi od njega dobio objašnjenja o okolnostima" smrti nizozemskog snimatelja ubijenog tijekom ruskog bombardiranja grada Gori u Gruziji.

Verhagen je zatražio "objašnjenja o okolnostima u kojima je poginuo Stan Storimans, snimatelj nizozemske televizije RTL.
Storimans je prvi novinar sa Zapada ubijen od početka sukoba u Gruziji. Rusija je opovrgnula da je bombardirala Gori.

"Nikakvo namjerno bombardiranje Gorija" nije se dogodilo, izjavio je na konferenciji za novinare u Moskvi donačelnik glavnog stožera ruskih oružanih snaga, general Anatolij Nogovicin.

Time je ruski general zanijekao tvrdnje glavnog tajnika gruzijskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Aleksandra Lomaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene