Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva odluka

Gradska vlast zabranila meso u školama i vrtićima: Na jelovniku je samo vegetarijanska hrana

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U školama i vrtićima u njemačkom Freiburgu na jelovniku više nema mesa. Odluka je to koju je donijelo lokalno vijeće, tvrdeći da je prehrana bez mesa zdravija.

U njemačkom Freiburgu od 11. rujna djeca u vrtićima i osnovnim školama za ručak više ne dobivaju meso. Tom odlukom spaghetti bolognese i mesni odrezak koji su bili sastavni dio jelovnika odlaze u povijest, a umjesto mesa posluživat će se vegetarijanska hrana.

Pročitajte i ovo Josip Vidović PU požeško-slavonska Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć, nestao je Josip

Od početka 2023./2024. školske godine na jelovnicima gradskim osnovnim školama i vrtićima u Freiburgu postoji samo standardni vegetarijanski jelovnik, prenosi Fenix.

Odluku je u listopadu 2022. godine donijelo lokalno vijeće Freiburga u kojem je većina političara Zelene ljevice glasovala za zabranu mesa jer vjeruju da je prehrana bez mesa zdravija.

Pročitajte i ovo Putna torba Ako prođe... Zrakoplovna kompanija želi da ljudi putuju bez odjeće: Otkrili su zašto je to dobra ideja

Takva odluka izazvala je brojne kritike roditelja koji su zabrinuti je li prehrana bez mesa zdrava za djecu koja još uvijek rastu te postoji li rizik od nedostatka važnih nutrijenata potrebnih organizmu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene