Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili ga pobunjenici?

U atentatu ubijen guverner sirijske pokrajine Hame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner pokrajine Hame, u središtu Sirije, ubijen je u napadu autobombom, izvijestili su službeni mediji, optuživši za napad pobunjenike.

Kako navodi sirijska državna televizija, 'teroristi su ubili Anasa Abdel Razzaq al-Naema, guvernera Hame, u napadu automombom u četvrti Jerajimi u Hami', gradu u kojemu su aktivisti izvještavali o golemim prosvjedima protiv režima prije nego se pobuna prometnula u građanski rat.

Ministarsko vijeće priopćilo je da je al-Naem 'umro kao mučenik, ubijen u napadu zločinačkih bandi'.

Guvernerom je imenovan u srpnju 2011., četiri mjeseca nakon početka pobune protiv vlasti i na toj dužnosti je zamijenio Haled Abdel-Aziza, kojega je Bashar al-Assad smijenio dan nakon masovnih prosvjeda protiv režima u gradu Hami.

Pročitajte i ovo Ilustracija Širenje sukoba Zlokobna najava svjetske velesile: Iran će napasti Izrael, upućeno upozorenje Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

>> 'Vojna intervencija u Siriji bila bi 'tragična pogreška''

Hama je bila središte pobune protiv režima koja je počela 2011. U prosvjedima su sudjelovale stotine tisuća ljudi prije nego je vojska uspjela zauzeti grad.

Taj je grad 1982. postao simbol kada je u krvi ugušena pobuna zabranjenog Muslimanskog bratstva protiv predsjednika Hafeza al-Assada, Basharova oca, pri čemu je poginulo 20.000 ljudi. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene