Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bombaš samoubojica izazvao je u nedjelju eksploziju ispred šijitske džamije u kojoj su vjernici obilježavali blagdan Ašuru u Muzafarabadu, glavnom gradu pakistanskog Kašmira, pri čemu je poginulo deset vjernika, rekao je jedan mjesni dužnosnik.


Bombaš je izazvao eksploziju pri pokušaju ulaska u džamiju, rekao je mjesni policijski dužnosnik. 'To je bio samoubilački atentat. Ubijeno je deset, a ranjeno nekoliko desetaka vjernika', dodao je jedan mjesni dužnosnik.

Vezani članci Armenci demonstriraju protiv primirja u Nagorno karabahu Usred demonstracija u zemlji, armenska služba sigurnosti objavila kako su spriječili atentat na premijera Slika nije dostupna Atentat na Bhutto odmazda za opsadu džamije?

Snage sigurnosti su u nedjelju stavljene u stanje pripravnosti kako bi spriječile međuvjerska nasilja, posebice atentate na milijune šijita okupljene na blagdanu Ašuri, kada obilježavaju smrt Huseina, unuka proroka Muhameda 680. prije Krista. Huseinova smrt šijitima predstavlja simbol otpora tiraniji i podsjetnik je na raskol sa sunitima koji, za razliku od šijita, ne štuju Huseina kao nasljednika proroka Muhameda. (Hina)