Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međuvjerski sukobi

U atentatu na šijitsku džamiju deset mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica izazvao je u nedjelju eksploziju ispred šijitske džamije u kojoj su vjernici obilježavali blagdan Ašuru u Muzafarabadu, glavnom gradu pakistanskog Kašmira, pri čemu je poginulo deset vjernika, rekao je jedan mjesni dužnosnik.

Bombaš je izazvao eksploziju pri pokušaju ulaska u džamiju, rekao je mjesni policijski dužnosnik. 'To je bio samoubilački atentat. Ubijeno je deset, a ranjeno nekoliko desetaka vjernika', dodao je jedan mjesni dužnosnik.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu" Slika nije dostupna Štiti ih sigurnosna horda Šijiti obredom bičevanja obilježili blagdan Ašure

Snage sigurnosti su u nedjelju stavljene u stanje pripravnosti kako bi spriječile međuvjerska nasilja, posebice atentate na milijune šijita okupljene na blagdanu Ašuri, kada obilježavaju smrt Huseina, unuka proroka Muhameda 680. prije Krista. Huseinova smrt šijitima predstavlja simbol otpora tiraniji i podsjetnik je na raskol sa sunitima koji, za razliku od šijita, ne štuju Huseina kao nasljednika proroka Muhameda. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene