Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema dosadašnjim podacima u siromašnoj, uglavnom šijitskoj, bagdadskoj četvriti navečer su poginule 34, a ranjene 72 osobe.


To je najteži atentat u Iraku u posljednjih mjesec dana, nakon eksplozije triju automobila-bombe u Sadr Cityju 29. travnja kada je poginula 51 osoba. Izvor blizak ministarstvu unutrašnjih poslova naveo je da su 34 osobe poginule, a 72 ranjene, te da je automobil bio parkiran ispred restorana i slastičarnice.

Vezani članci Domagoj Mikić Neobična situacija kod Male Kapele: U vrijeme najvećih gužvi turistkinja stala ispred tunela - razlog je nevjerojatan Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač kosovskog autobusa smješten u zatvor u Požegi, svim žrtvama teške nesreće utvrdili identitet

Izvor ministarstva obrane naveo je da je atentat izveden u vrijeme velike gužve u restoranima i dućanima. Sigurnosna situacija u Iraku se od prošle godine popravila, ali je zbog niza napada u travnju taj mjesec postao najkrvaviji za civile od studenoga 2008. godine.