Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posada američke raketne krstarice USS Vella Gulf u srijedu je uhitila sedam pirata u Adenskom zaljevu, odgovarajući na poziv za pomoć trgovačkog broda koji se nalazio u blizini, objavio je Pentagon.


To je prvi puta da je Kombinirana skupina 151, međunarodna flotila koja suzbija piratstvo u regiji, uhitila osumnjičene gusare, objavilo je Središnje zapovjedništvo Mornaričkih snaga SAD-a. Oko 15 sati, po lokalnom vremenu, brod Polaris koji plovi pod zastavom Maršalskog otočja poslao je poziv u pomoć svom brodovima u tom području, navodeći da je čamac sa sedam osumnjičenih pirata, pokušao pristati uz bok broda i ukrcati se preko brodskih ljestava.

Posada Polarisa uklonila je ljestve prije negu su pirati mogli ući na brod, kazali su dužnosnici. USS Vella Gulf odmah je odgovorio i presreo sumnjivi čamac sa sedam osoba. Posada se ukrcala u čamac i pronašla više komada oružja.

Vezani članci Otmica broda (Screenshot: YouTube) Pirati ne biraju, napadaju sve vrste brodova kako bi se spasili bijede: "Dobijemo i do dva milijuna eura" Teretni brod Glarus (Foto: Massoel Shipping) Pirati oteli 12 pomoraca, među njima i Hrvata! ''Kompanije to rješavaju bez puno buke i na brzinu''

Polaris se ponovo približio USS Vella Gulfu i njegova je posada identificirala osumnjičene pirate. Osumnjičeni su zadržani na američkoj krstarici s koje će biti prebačeni na privremeni pritvorski objekt na palubi opskrbnog broda USNS Lewis and Clark, navelo je Središnje zapovjedništvo Mornaričkih snaga SAD-a.