Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akciua američke krstarice

U Adenskom zaljevu uhićeno sedam pirata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posada američke raketne krstarice USS Vella Gulf u srijedu je uhitila sedam pirata u Adenskom zaljevu, odgovarajući na poziv za pomoć trgovačkog broda koji se nalazio u blizini, objavio je Pentagon.

To je prvi puta da je Kombinirana skupina 151, međunarodna flotila koja suzbija piratstvo u regiji, uhitila osumnjičene gusare, objavilo je Središnje zapovjedništvo Mornaričkih snaga SAD-a. Oko 15 sati, po lokalnom vremenu, brod Polaris koji plovi pod zastavom Maršalskog otočja poslao je poziv u pomoć svom brodovima u tom području, navodeći da je čamac sa sedam osumnjičenih pirata, pokušao pristati uz bok broda i ukrcati se preko brodskih ljestava.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: MOHAMED DAHIR / AFP) Napad u nigerijskim vodama Sindikat pomoraca: ''Oteti pomorci su dobro, radi se na njihovu oslobađanju'' Teretni brod Glarus (Foto: Massoel Shipping) Napad u nigerijskim vodama Pirati oteli 12 pomoraca, među njima i Hrvata! ''Kompanije to rješavaju bez puno buke i na brzinu''

Posada Polarisa uklonila je ljestve prije negu su pirati mogli ući na brod, kazali su dužnosnici. USS Vella Gulf odmah je odgovorio i presreo sumnjivi čamac sa sedam osoba. Posada se ukrcala u čamac i pronašla više komada oružja.

Polaris se ponovo približio USS Vella Gulfu i njegova je posada identificirala osumnjičene pirate. Osumnjičeni su zadržani na američkoj krstarici s koje će biti prebačeni na privremeni pritvorski objekt na palubi opskrbnog broda USNS Lewis and Clark, navelo je Središnje zapovjedništvo Mornaričkih snaga SAD-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene