Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preminuo je Joseph Woodland, čovjek koji je izumio barkod. U 91. godini svladala ga je Alzheimerova bolest.


Norman Joseph Woodland, izumitelj sveprisutnih barkodova koji su preobrazili trgovinu, umro je u 91. godini, javlja američki tisak.

Dok je iscrtavao crte na pijesku u Miami Beachu prije 64 godine, sinula mu je ideja da upotrijebi motiv crta koji bi sadržavao informacije o proizvodu, ispričala je listu New Jersey Record njegova kći Susan Woodland.

Vezani članci Slika nije dostupna PROCURIO VIDEO Seks u kabini za presvlačenje pamtit će cijeli život Slika nije dostupna Gol je jurio kroz trgovinu i pritom se tuširao mlijekom

>> 'Svim ljudima bi trebalo ugraditi barkodove radi lakše identifikacije'

S partnerom Bernardom Silverom, koji je umro tijekom šezdesetih godina, deponirao je patent barkoda 1952. koji su prodali elektroničkoj tvrtki Philco za 15.000 dolara, dodala je.

Joseph Woodland je bio inženjer strojarstva i radio je za IBM 35 godina, te se umirovio 1987. Bio je član ekipe koja je razvila laser čitač barkoda tijekom sedamdesetih.

Woodland i Silver, koji su predavali na sveučilištu Drexel u Philadelphiji, radili su na razvoju barkoda nakon što ih je to zatražila uprava jednog lanca trgovina.

Joseph Woodland je umro u nedjelju od posljedica Alzheimerove bolesti u domu za umirovljenike u New Jerseyju, gdje je i rođen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook