Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svladao ga Alzheimer

U 91. godini preminuo izumitelj barkoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preminuo je Joseph Woodland, čovjek koji je izumio barkod. U 91. godini svladala ga je Alzheimerova bolest.

Norman Joseph Woodland, izumitelj sveprisutnih barkodova koji su preobrazili trgovinu, umro je u 91. godini, javlja američki tisak.

Dok je iscrtavao crte na pijesku u Miami Beachu prije 64 godine, sinula mu je ideja da upotrijebi motiv crta koji bi sadržavao informacije o proizvodu, ispričala je listu New Jersey Record njegova kći Susan Woodland.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Uperite skener i to je to' 'Svim ljudima bi trebalo ugraditi barkodove radi lakše identifikacije' Slika nije dostupna Novost na tržištu Ukrasi našli svoje mjesto i na barkodovima

>> 'Svim ljudima bi trebalo ugraditi barkodove radi lakše identifikacije'

S partnerom Bernardom Silverom, koji je umro tijekom šezdesetih godina, deponirao je patent barkoda 1952. koji su prodali elektroničkoj tvrtki Philco za 15.000 dolara, dodala je.

Joseph Woodland je bio inženjer strojarstva i radio je za IBM 35 godina, te se umirovio 1987. Bio je član ekipe koja je razvila laser čitač barkoda tijekom sedamdesetih.

Woodland i Silver, koji su predavali na sveučilištu Drexel u Philadelphiji, radili su na razvoju barkoda nakon što ih je to zatražila uprava jednog lanca trgovina.

Joseph Woodland je umro u nedjelju od posljedica Alzheimerove bolesti u domu za umirovljenike u New Jerseyju, gdje je i rođen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene