Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon zaplijene broda

Tvrdnje SAD-a: Iran poslao oružje libanonskoj gerili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države optužile su Iran u utorak u Vijeću sigurnosti UN-a za ilegalne isporuke oružje gerilcima u Libanonu.

Iste je optužbe prethodno iznio Izrael nakon što je prošlog tjedna zaplijenio brod u Sredozemlju. Britanija je također izrazila zabrinutost zbog tvrdnji izraelskih dužnosnika da su na brodu otkrivene stotine tona oružja iz Irana koje je trebalo biti preko Sirije poslano šijitskom Hezbolahu koji se borio protiv Izraela.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> UN rezolucijom osudio Izrael i Hamas

Sirijski veleposlanik pri UN-u odbacio je izraelske optužbe kao 'skandalozan splet laži' i optužio Izrael za gusarstvo zbog zauzimanja broda koji je plovio od zastavom Antigue. Iran još nije porekao optužbe. UN-ovi diplomati su rekli da se glede tog pitanja ne očekuje da će vijeće odmah poduzeti neku akciju no da će vjerojatno biti prenesena odboru zaduženom za nadzor poštivanja rezolucije vijeća koja zabranjuje izvoz iranskog oružja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene