Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojnici pod punom ratnom opremom patroliraju plažama punim turista – prizor je to koji se od nedavno može vidjeti na pojedinim mjestima na francuskoj obali, ali i na obalama rijeke Seine.


Francuski vojnici naoružani do zuba u vojničkim čizmama i teškoj odori koračaju pješčanim plažama, tik uz razgolićene turiste i razigranu djecu na mnogim mjestima među kojima je mondeno odmaralište St Tropez.

Vezani članci Venecija - 4 Dubrovnik ili Venecija? Dnevnik Nove TV usporedio je cijene parkinga, kave i turističkih atrakcija Kuhari u kuhinji Kuhari podijelili znakove loših restorana koji bi mogli biti posebno korisni na ljetovanju

Francuske vlasti na ovaj način žele pokazati kako poduzimaju jake mjere u suzbijanju terorističkih napada koji su sve učestaliji u toj zemlji kojoj je i turizam snažna gospodarska grana i kako se turisti ondje mogu osjećati sigurno.

Podsjetimo, prije nekoliko dana tamošnje su vlasti najavile kako će rasporediti dodatnih 23.000 pripadnika sigurnosnih snaga na destinacijama za odmor tijekom ljeta i sezone odmora.

Naoružani policajci i vojnici patroliraju plažama, festivalima, autobusnim i željezničkim postajama te zračnim lukama. Posljedica je to pojačanih mjera sigurnosti nakon terorističkog napada u Nici i ubojstva svećenika u crkvi na sjeveru Francuske.

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izjavio je kako će dodatno pojačanje u obliku sigurnosnog osoblja biti razmješteno na 56 mjesta koja uključuju i festivale, koncerte te druga zabavna okupljališta ljudi. Stanje pojačanih sigurnosnih mjera ostaje na snazi sljedeća tri mjeseca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju