444830
444830
444830
444830
444830

Francuzi objavili kako će štiti svoje turiste

  • , 28.07.2016., 22:26
  • Autor:
  • komentara

Naoružani policajci i vojnici patrolirat će plažama, festivalima, stanicama i aerodromima kao posljedica pojačanih mjera sigurnosti nakon terorističkog napada u Nici i ubojstva svećenika u crkvi na sjeveru Francuske.

 
 
 
 
Naoružani francuski policajac (Foto: AFP)
Naoružani francuski policajac (Foto: AFP)

Francuske sigurnosne službe štitit će turiste na mjestima za odmor tijekom ljetne sezone, zbog straha od islamskih terorista i potencijalnih napada na turiste i izletnike. Dodatnih 23. 000 članova policije bit će razmješteno na destinacijama za odmor tijekom ljeta i sezone odmora, objavila je francuska vlada. 

Naoružani policajci i vojnici patrolirat će plažama, festivala, stanicama i aerodromima kao posljedica pojačanih mjera sigurnosti nakon terorističkog napada u Nici i ubojstva svećenika u crkvi na sjeveru Francuske

Strah od novog terorističkog napada ostaje prisutan do daljnjeg, a iz Cannesa su poručili kako će zabraniti ruksake i sve druge torbe u koje bi se mogle sakriti bombe namijenjene napadu na plaži, prenosi The Times. 

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve izjavio je kako će dodatno pojačanje u obliku sigurnosnog osoblja biti razmješteno na 56 mjesta koja uključuju i festivale, koncerte te druga zabavna okupljališta ljudi. 

Prema pisanju Guardiana, Francuska je prošlog mjeseca svoje specijalne policajce po prvi put opremila posebnim futrolama za oružje te neprobojnim prslucima, dok su prethodno smjeli nositi jedino palice i lisice. 

Stanje pojačanih sigurnosnih mjera ostaje na snazi sljedeća tri mjeseca. 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se