turisti na plaži (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
turisti na plaži (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska se našla na listi koja i nije baš pohvalna za našu zemlju. Naime, britanski Telegraph objavio je priče turista s najgorih ljetovanja diljem svijeta, a među njima je i, pogađate - i Lijepa naša.


Britanac Peter Hardy je svoj dvotjedni godišnji odmor s obitelji odlučio provesti na otoku Braču. A ono što je uslijedilo čim je stupio u apartman, nikad neće zaboraviti. Njihova noćna mora je počela već prvog jutra kad ih je zapuhnuo miris "pržene koze i luka" dok su bili na osunčanoj terasi apartmana.

"Mislim da netko živi u garaži ispod nas", primijetila je naša 11-godišnja kći. I zaista, netko je bio dolje - vlasnik naše vile za odmor sa svojih pet članova obitelji. Dok nije kuhao ovu začinjenu hranu, šetao je po dvorištu u svojoj prljavoj odjeći, sumnjičavo prateći svaki naš korak. Odjeća obitelji koja se preselila u garažu i dalje je bila u ormarima našeg unajmljenog apartmana, a naša maloljetna djeca su po ladicama pronalazila seksualna pomagala i porno filmove. Kad god bismo napustili apartman, vlasnik bi ušao u njega. Tako je jednom priliko odlučio da previše koristimo klimu pa nam je uzeo daljinski upravljač i nije nam ga htio vratiti", opisuje Peter Hardy situaciju u kojoj se našao u kolovozu ove godina na Braču, piše Telegraph.

Dodaje i kako je u brošuri pisalo "možete u more ući s ulaznih vrata". No, kako nije bilo ni slično tome. Najprije morate prijeći prometnu cestu da biste došli do zida luke koja je puna brodica.

"Da, možete plivati tamo no more je onečišćeno. Naš 14-godišnji sin odmah je dobio ozbiljnu kožnu infekciju pa smo veći dio našeg dvotjednog odmora proveli odlazeći na liječenje u obližnji dom zdravlja", tvrdi ovaj Britanac, naglasivši kako je, za razliku od svega nevedenoga, usluga u domu zdravlja bila izvrsna.
Uglavnom, na kraju godišnjeg odmora, ova obitelj se nikad s većom radošću nije vratila svome domu.
 

Vezani članci Političari na godišnjem odmoru - 11 Gdje će političari na godišnji? Nekima je ljeto praktički radno, a drugi mora neće ni vidjeti Andrej Plenković na godišnjem odmoru Vlada se naradila, pogledajte gdje će na godišnji: "A znaju svi, uvijek je isto mjesto..."
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju