Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U MARIUPOLJU

Poruka koja oslikava svu tugu i užas rata: "Dima, mama je ubijena 9. ožujka. Pokopana je pored vrtića. Žao mi je što ju nisam mogao spasiti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vojska i dalje nemilosrdno napada Mariupolj. U tom lučkom gradu civili su zatočeni u skloništima, bez hrane, vode i struje. Dok Zapad upozorava na humanitarnu katastrofu koja se tamo događa, društvenim mrežama širi se poruka namijenjena Dimi.

Društvenim mrežama širi se poruka namijenjena Dimi. Njegova je majka, kako se navodi u poruci, ubijena 9. ožujka. Nakon toga izgorjela je i obiteljska kuća. Autentičnost poruke zasad nije potvrđena, a nepoznat je i njezin autor.

Pročitajte i ovo Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..." Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

"Dima, mama je ubijena 9. ožujka 2022. Brzo je umrla. Kuća je nakon toga izgorjela. Dima, žao mi je što ju nisam mogao spasiti. Pokopao sam mamu pored vrtića", piše u poruci na kojoj je nacrtana karta s oznakom južne strane, ucrtano je drvo, toplovod, ograda...

Mariupolj je lučki grad okružen ruskom vojskom. Danima je bombardiran. Svijet su obišle stravične snimke razaranja grada - Dramskog kazališta, rodilišta, dječje bolnice... 

Pretpostavlja se da je u skloništima i pod ruševinama zatočeno još oko 100.000 civila. Lokalne vlasti priopćile su da je u gradu poginulo oko 3000 civila.

U nemogućnosti pokapanja na grobljima, tijela koja pronalaze na ulicama stanovnici sami pokapaju u masovne grobnice. Mnogim poginulim osobama se ne zna identitet.

Neki svoje najmilije pokapaju u vrtovima uz obiteljske kuće.

 

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene