Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj stradalih nepoznat

VIDEO Pogledajte kako izgleda razrušeno kazalište u Mariupolju: Pod neprijateljskom vatrom bili su i spasioci

Na meti ruske vojske u srijedu se našlo i Dramsko kazalište u Mariupolju. Prema lokalnim medijima, u zgradi je u trenutku granatiranja bilo 1000 ljudi koji su se ondje sklonili, a onda su završili pod ruševinama. Još uvijek je nepoznat broj stradalih.

Ruske snage bombardirale su u srijedu kazalište u kojem su se sklonili civili u okruženom lučkom gradu Mariupolju. Serhij Orlov, zamjenik gradonačelnika, rekao je da je tamo bilo 1000 do 1200 civila. Broj stradalih još uvijek nije poznat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni" Avdijivka Novi gubici Ukrajina ostala bez dijela teritorija: Obećana pomoć Zapada nije stigla

Pod neprijateljskom vatrom našli su se u četvrtak i spasioci i to nakon što su građane pokušali izvući iz ruševina Dramskog kazališta koje su uništili Rusi.

"Ne samo da su Rusi bacili dvije bombe velike snage na civilno sklonište, nego također ne dopuštaju spasiocima da prođu do zarobljenih pod ruševinama", napisali su vojnici AZOV-a na njihovu Telegram kanalu.

Rusija negira da je bombardirala kazalište u kojem su se skrivali civili.

Italija ponudila sredstva za obnovu

Italija je u četvrtak priopćila da je spremna obnoviti razrušeno Dramsko kazalište.

"Kabinet ministara odobrio je moj prijedlog da ponudim Ukrajini sredstva za njegovu obnovu što je prije moguće. Kazališta svih zemalja pripadaju cijelom čovječanstvu", poručio je talijanski ministar kulture Dario Franceschini.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene